Nelu Tătaru: Am găsit la Spitalul Judeţean Brăila o unitate de primiri urgenţe pregătită pentru pacienţi

Nelu Tătaru: Am găsit la Spitalul Judeţean Brăila o unitate de primiri urgenţe pregătită pentru pacienţi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a declarat mulţumit de situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde s-a aflat luni într-o vizită de lucru neanunţată.

"Este o perioadă în care evoluţia pandemiei face ca evaluarea spitalelor să fie în topul acţiunilor. Am fost dimineaţă la Galaţi, acolo este un focar la nivelul unităţii sanitare, am evaluat situaţia, am avut discuţii, recomandări, vor urma şi alte evaluări ale spitalului din Galaţi. Am venit apoi la Brăila, mai ales că aici, în ultimele două săptămâni, din cele 301 cazuri existente, sunt 120. Astăzi, la Brăila, am găsit o unitate de primiri urgenţe pregătită pentru pacienţi, sper să nu fie nevoie. Am evaluat şi Terapia Intensivă şi am avut discuţii cu medicii din aceste secţii. Am evaluat secţiile Terapie Intensivă şi Unitatea de Primiri Urgenţe, cele care vor primi cazurile critice sau cazurile unde este necesar suportul cardio-vascular sau ventilator, şi le-am găsit echipate din acest punct de vedere, singura problemă este partea umană", a declarat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila trebuie să fie pregătit şi pentru alte cazuri, mai ales că "avem patru săptămâni de când există o creştere continuă, avem măsuri de relaxare în trei etape, avem perioada concediilor, avem pentru câteva zile, sper, un vid legislativ şi atunci trebuie să evaluăm fiecare unitate sanitară în parte". AGERPRES/ (A - autor: Ecaterina Ignat, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…