Nemernica din fruntea Guvernului n-a spus nimic! Procurorul general al SUA dezvăluie ce-a discutat cu Dăncilă despre justiție și lupta anticorupție!

Nemernica din fruntea Guvernului n-a spus nimic! Procurorul general al SUA dezvăluie ce-a discutat cu Dăncilă despre justiție și lupta anticorupție!

Nemernica din fruntea Guvernului n-a spus nimic! Procurorul general al SUA dezvăluie ce-a discutat cu Dăncilă despre justiție și lupta anticorupție! Procurorul general al SUA, William Barr: Sperăm că România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției.

 Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a declarat, după vizita la București unde a participat la ministeriala UE-SUA pe afaceri interne și justiție, că SUA speră că România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției. Menționăm că modificările la Codurile Penal nu au intrat în vigoare, fiind în prezent la Curtea Constituțională pentru a doua oară. Pe de altă parte, opoziția anunțat că va anula acele modificările operate deja de PSD-ALDE la legile justiției și criticate de Comisia de la Veneția, inclusiv desființarea secției speciale, relatează  G4Media.ro .

 Redăm mai jos integral declarația procurorului general al SUA, William Barr, postată pe site-ul Departamentului Justiției :

”România este unul dintre cei mai puternici parteneri în lupta împotriva criminalității transfrontaliere. Cu ajutorul României, am avut posibilitatea să investigăm și să extrădăm membri ai unor grupuri de crimă organizată implicați în acțiuni globale de fraude pe internet. România a oferit de asemenea sprijin esențial pentru DEA în ce privește operațiuni împotriva traficului de droguri.

Parteneriatul nostru se bazează în mod tradițional pe un angajament profund pentru respectarea valorilor democratice ale statului de drept și pe buna guvernare și pe înțelegerea comună că acestea formează fundamentul pentru îmbunătățirea prosperității și securității noastre comune.

Vizita mea la București pentru ministeriala UE-US pe justiție și afaceri interne a oferit ocazia să reafirm că statul de drept este un principiu esențial, și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebuie conduse și să  se asigure că legile sunt corecte, promulgate și aplicate în mod egal și imparțial.

Apreciez în mod special șansa de a ma întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la ministerul justiției, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța menținerii statului de drept și relua eforturile anti-corupție. Suntem recunoscători doamnei Birchall pentru implicarea și sprijinul puternic pentru aceste priorități importante.

Sperăm ca, sub conducerea sa și a celorlalți oficiali români, România va reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va lua măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial.

Aștept cu nerăbdare să aprofundăm parteneriatul nostru și să continuăm colaborarea noastră strânsă în domeniul aplicării legii cu acest aliat important”



Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?