Netanyahu afirmă că nu ia ''lecții de moralitate'' de la Erdogan

Netanyahu afirmă că nu ia ''lecții de moralitate'' de la Erdogan

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, aflat duminică la Paris, a afirmat că nu ia ''lecții de moralitate'' de la președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, după ce liderul de la Ankara a criticat Israelul în weekend, relatează Reuters și AFP.

''Domnul Erdogan a atacat Israelul. Nu obișnuiesc să iau lecții de moralitate de la un lider care bombardează sate de kurzi în țara sa, Turcia, care bagă la închisoare jurnaliști, ajută Iranul să evite sancțiunile internaționale și îi ajută pe teroriști, inclusiv în Gaza, să ucidă oameni nevinovați'', a declarat Netanyahu într-o conferință de presă cu președintele francez, Emmanuel Macron.

Reacția lui Netanyahu surveine după ce Erdogan a calificat duminică Israelul drept ''stat terorist'' care ''omoară copii'', adăugând că ''va lupta prin toate mijloacele'' împotriva recunoașterii de către SUA a Ierusalimului drept capitala statului evreu.

''Palestina este o victimă inocentă (...), în ce privește Israelul, acesta este un stat terorist, da, terorist !'', a declarat Erdogan într-un discurs incendiar la Sivas (centru). ''Nu vom abandona Ierusalimul la bunul plac al unui stat care omoară copii'', a adăugat Erdogan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

4 Așa o fi?

5 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …