Netanyahu consideră "stupide" și "imorale" afirmațiile ministrului suedez de externe

Netanyahu consideră "stupide" și "imorale" afirmațiile ministrului suedez de externe

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a calificat joi drept "stupide" și "imorale" recentele afirmații ale ministrului suedez al afacerilor externe Margot Wallström în legătură cu moartea unor palestinieni uciși de forțele israeliene. 

*Oficialii suedezi nu mai sunt bineveniți în Israel, anunță diplomația israeliană

Dna Wallström a cerut marți anchete "aprofundate" asupra circumstanțelor morții palestinienilor uciși în ultimele luni de către forțele israeliene, într-un context de violențe reînnoite, amintește AFP.

"Cred că ceea ce a spus ministrul suedez de externe este scandalos, cred că este imoral, este nedrept și pur și simplu greșit", a declarat Netanyahu presei la Ierusalim.

"Acest lucru este scandalos, este imoral și este stupid", a insistat el, dar fără a relua la rândul său acuzațiile de antisemitism împotriva dnei Wallström lansate în Israel.

"Într-o altă zi la Paris, un terorist ce agita un cuțit a fost împușcat mortal, a fost aceasta o execuție extrajudiciară?", s-a întrebat Netanyahu.

Netanyahu a vorbit mai pe larg despre relațiile în prezent delicate cu Uniunea Europeană.

Premierul israelian a făcut distincția între relațiile dintre Israel și majoritatea țărilor europene luate individual, cu care el consideră că cooperarea se dezvoltă, și cu Uniunea Europeană ca organizație multinațională, a cărei "birocrație" a denunțat-o, precum și decizia recentă — o "absurditate" — de a eticheta produsele israeliene provenind din teritoriile ocupate.

"Noi trebuie să procedăm la o resetare la zero a relațiilor noastre cu Uniunea Europeană", a spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?