Netanyahu susține că atacul Hamas a vizat distrugerea păcii israeliano-arabe. „Este cea mai întunecată oră”

Netanyahu susține că atacul Hamas a vizat distrugerea păcii israeliano-arabe. „Este cea mai întunecată oră”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat joi că şocul provocat de atacul comis pe 7 octombrie de mişcarea islamistă Hamas împotriva Israelului a vizat împiedicarea extinderii relaţiilor paşnice în Orientul Mijlociu şi i-a cerut Londrei să sprijine în continuare contraofensiva israeliană.

Benjamin Netanyahu susține că Hamas a vizat distrugerea păcii israeliano-arabe FOTO Profimedia

„Am fost pe punctul de extindere a acelei păci şi distrugerea acestei extinderi este unul dintre motivele pentru care a fost făcută această acţiune”, i-a spus Netanyahu premierului britanic Rishi Sunak, aflat în vizită în Israel.

„Aceasta este cea mai întunecată oră. Asta înseamnă că acesta este un război lung şi vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastră continuu”, a adăugat şeful executivului israelian adresându-se omologului britanic.

De partea sa, Rishi Sunak a promis că Londra va fi alături de Israel, salutând decizia de a se permite intrarea ajutoarelor umanitare în Fâşia Gaza. El a spus că Israelul face tot ce poate pentru a limita decesele în rândul civililor.

Ştiu că luaţi toate măsurile de precauţie pentru a evita rănirea civililor, în contrast direct cu teroriştii Hamas”, a spus Sunak.

„Salut decizia de ieri a dumneavoastră de a asigura că rutele către Gaza vor fi deschise pentru intrarea ajutorului umanitar. Sunt mândru că stau aici alături de dumneavoastră. Vom fi alături de dumneavoastră, solidari. Vom fi alături de poporul dumneavoastră şi vrem de asemenea să câştigaţi”, a adăugat premierul britanic.

Rishi Sunak se va îndrepta joi către Arabia Saudită, unde se va întâlni cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, a anunţat un purtător de cuvânt al şefului guvernului de la Londra.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat