Netflix anunță sfârșitul serialului "House of Cards", după ce Kevin Spacey a fost acuzat de hărțuire sexuală

Netflix anunță sfârșitul serialului "House of Cards", după ce Kevin Spacey a fost acuzat de hărțuire sexuală

Serialul "House of Cards" se va încheia în vara anului viitor la finalul celui de-al șaselea sezon, au anunțat luni reprezentanții platformei de streaming Netflix, la doar câteva ore după ce protagonistul acestei producții, Kevin Spacey, a fost acuzat că a hărțuit sexual un adolescent în anul 1986, informează AFP.

"Al șaselea sezon va fi ultimul", au anunțat Netflix și compania Media Rights Capital — care este coproducător al serialului — într-un comunicat comun. Filmările pentru acest ultim sezon au început de curând.

Reprezentanții celor două companii s-au declarat "profund tulburați de informațiile apărute în presă noaptea trecută (duminică seară, n.r.) care îl privesc pe Kevin Spacey".

O sursă din rândul producătorilor a spus însă că sfârșitul anunțat al serialului "House of Cards" nu are "nicio legătură cu dezvăluirile de duminică".

"Ca reacție în urma dezvăluirilor de noaptea trecută, directorii celor două companii s-au deplasat la Baltimore în această după-amiază (luni, n.r.) pentru a se întâlni cu actorii din 'House of Cards' și pentru a-i asigura că ei vor continua să se simtă în siguranță și sprijiniți. Conform programului de lucru, Kevin Spacey nu se afla la filmări în acel moment", se afirmă în comunicatul de presă emis de cele două companii.

În contextul dezvăluirilor publice despre producătorul Harvey Weinstein și al fenomenului hărțuirilor sexuale de la Hollywood, actorul Anthony Rapp, unul dintre protagoniștii noului sezon al francizei de televiziune "Star Trek", a anunțat, duminică, că actorul Kevin Spacey l-a hărțuit sexual în 1986, pe când el avea vârsta de 14 ani.

Kevin Spacey a reacționat foarte repede, prezentând scuze publice și dezvăluind în același timp că este gay , generând însă numeroase critici în rândul opiniei publice. Au existat voci care l-au acuzat pe starul hollywoodian că a ales să își anunțe homosexualitatea în aceeași declarație de presă pentru "a crea o diversiune".

Kevin Spacey, protagonist al serialului "House of Cards", în care joacă și actrița Robin Wright, interpretează în această producție rolul unui politician cinic și dispus la absolut orice pentru a-și atinge scopurile, care reușește să ajungă președinte al Statelor Unite în urma unor acțiuni de o moralitate îndoielnică și chiar a unor crime.

Inițial extrem de lăudat de public și de criticii de specialitate, serialul "House of Cards" a avut mai puțin succes în ultimele sezoane, în contextul în care peisajul politic american a fost complet bulversat de victoria obținută de Donald Trump în alegerile prezidențiale din 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…