Netflix precizează că The Crown este „o dramatizare fictivă”

Netflix precizează că The Crown este „o dramatizare fictivă”

Platforma de streaming Netflix şi-a informat utilizatorii că serialul ''The Crown'' este o dramatizare fictivă, adăugând o frază clarificatoare în acest sens în trailerul de pe YouTube al sezonului 5 din această producţie TV, care va avea premiera pe 9 noiembrie, relatează vineri revista Variety, citată de Agerpres .

Într-o descriere a noului trailer, publicată pe contul oficial al Netflix, sunt precizate următoarele aspecte: „Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă prezintă povestea reginei Elisabeta a II-a şi evenimentele politice şi personale care i-au modelat domnia„.

Un purtător de cuvânt al companiei Netflix a declarat pentru Variety: „Serialul 'The Crown' a fost întotdeauna prezentat drept o dramă bazată pe evenimente reale. Sezonul 5 este o dramatizare fictivă, care îşi imaginează ceea ce s-ar fi putut întâmpla în spatele uşilor închise în timpul unui deceniu important pentru Familia Regală - un deceniu care a fost deja examinat şi bine documentat de jurnalişti, biografi şi istorici”.

Adăugarea acelei fraze clarificatoare a fost făcută după discuţiile intense purtate în Regatul Unit despre posibilitatea ca telespectatorii să perceapă evenimentele din "The Crown" ca pe o reconstituire a unor evenimente reale. Presa britanică a relatat că surse de la Palatul Buckingham sunt deosebit de îngrijorate în legătură cu felul în care serialul american descrie aventura avută de prinţul Charles cu Camilla Parker-Bowles în timp ce era căsătorit cu Diana, prinţesă de Wales, mai ales în contextul în care el a urcat de foarte puţin timp pe tronul britanic.

După moartea prinţesei Diana (ce va fi descrisă în cel de-al şaselea sezon al serialului, care fi şi ultimul), Charles se căsătoreşte cu Camilla. Atunci când prinţul Charles a urcat pe tron, luna trecută, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a, Camilla a devenit regină consoartă.

La începutul acestei săptămâni, actriţa Judi Dench a transmis jurnaliştilor de la The Times o scrisoare publică în care a criticat platforma Netflix şi în care a spus că serialul "The Crown" ar trebui însoţit de un mesaj clarificator la începutul fiecărui episod. Legendara artistă britanică a mai spus că noul sezon al acestui serial american este "cumplit de nedrept" faţă de Familia Regală a Marii Britanii şi că promovează un "senzaţionalism grosolan".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...