Neuralink a realizat primul implant în creierul uman

Neuralink a realizat primul implant în creierul uman

Proprietarul companiei, Elon Musk, a spus că recuperarea pacientului „merge bine”.

Foto: Shutterstock

Pe 28 ianuarie, compania de neurotehnologie Neuralink a antreprenorului Elon Musk a realizat pentru prima dată un implant în creierul uman.

Prima persoană a primit implantul Neuralink ieri; recuperarea [de la operație] merge bine”, a scris Musk pe X (fostul Twitter). Se observă că, în conformitate cu primele date, performanța dispozitivului pare promițătoare.

Antreprenorul a adăugat că primul produs Neuralink se numește Telepatie. Acesta va permite unei persoane să controleze telefonul și computerul cu puterea gândirii. „Primii utilizatori vor fi oamenii care și-au pierdut controlul asupra membrelor”, a spus Musk.

"Imaginați-vă dacă Stephen Hawking s-ar fi putut exprima mai repede decât un dactilograf sau un licitator. Acesta este scopul", a explicat miliardarul.

Startup-ul Neuralink a fost creat de Musk în iulie 2016 și dezvoltă cipuri care ar putea fi în cele din urmă implantate în creierul uman. Omul de afaceri crede că astfel de interfețe neuronale vor permite unei persoane să devină un cyborg, capabil să reziste inteligenței artificiale și, de asemenea, îi vor ajuta pe oameni să învețe să controleze direct un computer folosind puterea gândirii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?