
Neurologul dezvăluie cele 4 superalimente bune pentru sănătatea creierului. Ajută la reducerea stresului și îmbunătățesc memoria
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, menținerea unei creier sănătos devine o prioritate absolută, astfel că alimentația este esențială, susțin medicii. Anumite alimente ar putea ajuta la „creșterea de noi celule cerebrale”.
Neurologul Robert Love și nutriționistul Terry Shintani au dezvăluit recent cele mai bune patru alimente pe care să le consumați dacă doriți să stimulați sănătatea creierului după 50 de ani, potrivit shefinds.
1. Afinele
Afinele sunt bogate în polifenoli, în special antociani, care nu numai că le conferă o culoare vibrantă, dar susțin și sănătatea inimii prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației, fiind considerate „elixirul tinereții”.
Dr. Shintani spune că afinele îmbunătățește comunicarea dintre celulele creierului și sprijină păstrarea memoriei. Conținutul lor ridicat de antioxidanți ajută la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, care sunt legate de Alzheimer și de declinul cognitiv.
2. Ceaiul verde
Ceaiul verde este încărcat cu catechine și polifenoli, care ajută la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ și la reducerea riscului de boli neurodegenerative.
În plus, conține l-teanină, un aminoacid pe care mulți îl folosesc pentru a îmbunătăți tulburările de stres și starea de spirit. Potrivit unor cercetări aportul de l-teanină poate îmbunătăți atenția și memoria.
3. Turmeric
Turmericul este o sursă excelentă de micronutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și compuși vegetali, de aici provenind majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate.
Adăugarea de turmeric în dieta ta poate ajuta la menținerea funcției cognitive.
Curcumina este un agent antiinflamator puternic care ajută la reducerea inflamației în creier, susținând sănătatea creierului și protejând împotriva deteriorării cognitive.
Conform cercetărilor, curcumina protejează atât împotriva aterosclerozei - acumularea de plăci pe artere și vene care pot duce la apariția bolilor de inimă-cât și împotriva riscului general de boli de inimă.
4. Varza murată
Varza murată ar putea fi o surpriză pentru mulți, dar oferă beneficii semnificative pentru sănătatea creierului prin conexiunea intestin-creier.
„Varza murată este minunată pentru creier. Nu stimulează neapărat creșterea celulelor creierului, însă, ceea ce face este să introducă bacterii bune în intestin”, explică dr. Love.
Intestinul și creierul sunt conectate prin intermediul nervului vag, formând ceea ce este cunoscut sub numele de conexiunea intestin-creier.
„Bacteriile din intestin sunt foarte importante pentru sănătatea creierului”, adaugă medicul.
Sursa: adevarul.ro