Neymar, audiat de un judecător la Madrid și pus sub acuzare în Brazilia

Neymar, audiat de un judecător la Madrid și pus sub acuzare în Brazilia

Brazilianul Neymar, atacantul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, a fost audiat de un judecător la Madrid și pus sub acuzare în Brazilia, în două proceduri care privesc transferul său controversat în 2013 la clubul catalan, obiectul unui foileton judiciar de mai mulți ani, informează AFP.

Jucătorul brazilian a venit la Audiența Națională din Madrid, jurisdicție specializată în special în afacerile financiare. El a fost audiat în calitate de pus sub acuzare pentru "corupție între particulari" și "escrocherie", conform unei surse judiciare.

Îmbrăcat în blue jeans, vestă neagră și cămașă albă, Neymar a apărut destins și a dat chiar un autograf în fața unei cohorte de ziariști. El a părăsit o oră și jumătate mai târziu tribunalul fără a face declarații.

Câteva ore mai târziu, justiția braziliană, care se interesează de acest transfer, a anunțat că l-a pus sub acuzare pe jucător pentru "evaziune fiscală și falsificare", precum și pe tatăl său și pe președintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, și pe predecesorul acestuia, Sandro Rosell.

Conform anchetei parchetului brazilian, timp de doi ani, suspecții au falsificat o serie de documente privind drepturile lui Neymar cu scopul de a plăti impozite mai mici fiscului brazilian.

Bartomeu și Rosell au fost audiați și ei luni la Madrid, negând orice neregulă în transferul controversat al brazilianului în vara lui 2013. Tatăl jucătorului, audiat și el marți la Madrid de judecătorul responsabil cu acest caz, a încercat să-și disculpe fiul, conform surselor care au asistat la audiere.

Barcelona a cifrat transferul lui Neymar la 57,1 milioane euro, dintre care 40 de milioane pentru familia jucătorului și 17,1 milioane pentru Santos FC, fostul club al atacantului.

În cadrul acestei afaceri, justiția braziliană a înghețat o parte din activele lui Neymar (47,3 milioane dolari, mai exact 43,5 milioane euro) pentru fraudă fiscală presupusă între 2011 și 2013. Autoritățile îl bănuiesc pe jucător că nu a declarat la fisc o plată de 10 milioane euro făcută de Barcelona pentru a beneficia de "drepturi preferențiale" la cumpărarea sa.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /