Neymar l-a depășit pe Pele și a devenit cel mai bun marcator al naționalei Braziliei

Neymar l-a depășit pe Pele și a devenit cel mai bun marcator al naționalei Braziliei

Atacantul Neymar l-a depăşit pe legendarul Pele şi a devenit cel mai bun marcator al naţionalei de fotbal a Braziliei, cu cele două goluri înscrise în meciul cu Bolivia, câştigat cu 5-1, vineri, la Belem, cu ocazia debutului în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Neymar a devenit cel mai bun marcator al Braziliei FOTO Getty Images

Neymar a marcat pentru 4-0 (minutul 61), iar apoi a închis tabela (90+3), ajungând la 79 de goluri reuşite în 125 de selecţii, faţă de 77 de goluri în 92 de selecţii, cât a strâns Pele, între 1957 şi 1971.

Marta, cu 122 de goluri în 189 de selecţii, legenda naţionalei feminine a Braziliei, este golgheterul echipelor reprezentative ale Braziliei. Edson Arantes do Nascimento, cunoscut drept Pele, a decedat pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, aprecia că are 95 de goluri în 113 selecţii.

Aceste cifre includ şi meciurile amicale între Selecao şi echipe de club sau echipe ale statelor braziliene, bilanţul fiind recunoscut de Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), dar nu şi de FIFA.

Pele, considerat de unii drept cel mai bun fotbalist din istorie, rămâne singurul jucător care a cucerit Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970) şi are o medie de goluri mai bună decât Neymar la naţională, 0,84 pe meci, faţă de 0,63.

Neymar, 31 ani, a semnat în august pentru clubul saudit Al-Hilal, despărţindu-se de Paris Saint-Germain. Neymar are şansa de a-şi îmbunătăţi recordul în meciul cu Peru, de marţi, de la Lima.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat