Ngezana, de la FCSB, gafă care face înconjurul internetului. Transferul care a isterizat Africa, ironizat de marile publicații

Ngezana, de la FCSB, gafă care face înconjurul internetului. Transferul care a isterizat Africa, ironizat de marile publicații

Siyabonga Ngezana (25 de ani) a debutat la FCSB și a gafat la golul prin care PAOK a egalat, în amicalul încheiat cu scorul de 1-1.

Transferul africanului a făcut senzație acasă. Fanii săi au luat cu asalt site-urile de socializare, pentru a lăuda trecerea acestuia de la Kaizer Chiefs la FCSB. Cum era normal, ei au stat cu ochii pe debutul jucătorului echipa roș-albastră, însă dezamăgirea a fost mare. Mai ales că gafa de începător a lui Ngezana a fost ironizată de presa internațională.

Cunoscuta publicație Goal.com a titrat: ”<Căpitanul> Ngezana gafează la debut, iar fosta vedetă a lui Kaizer Chiefs îi fură victoria lui FCSB în meciul cu PAOK”. Ngezana a fost introdus cu 30 de minute înainte de final, când echipa sa conducea după golul lui Florinel Coman din minutul 24 al întâlnirii de miercuri seara. După nici 10 minute de la debut, fundașul sud-african a greșit și rezerva Vasilios Gordeziani a marcat golul egalizator”, a explicat Goal.com.

Ngezana a venit la FCSB de la Kaizer Chiefs. Foto Facebook

Meci de Sunday League

Contează meciul ăsta pentru ceva? E ca un meci de Sunday League (n.r. - competițiile de amatori din Anglia, care se joacă duminică și în care se văd atât gafe monumentale, cât și intrări criminale) care se joacă pe un teren de antrenament. În orice caz, un amical rămâne un amical”.

Conform presei sud-africane, FCSB a plătit lui Kaizer Chiefs pentru transferul lui Siyabonga Ngezana 12 milioane de ranzi, în jur de 600.000 de euro.

Și africanii au scris despre prestația fotbalistului, care bineînțeles că nu poate fi judecat după doar o partidă amicală . "Ar fi trebuit să fie un vis devenit realitate pentru Siyabonga Ngezana, care a primit banderola de căpitan al FCSB-ului la primul meci jucat. Cu toate acestea, nu a mers așa cum și-a dorit jucătorul, însă a fost apărat de noul său antrenor, Elias Charalambous.

Africanii îl susțin și apreciază că antrenorul i-a luat apărarea

Ngezana a jucat pentru prima dată în tricoul FCSB-ului, într-un meci amical cu PAOK, dar a greșit într-un duel cu un atacant, atunci când a alunecat pe gazon, iar adversarii au egalat și meciul s-a încheiat 1-1.

Cuvintele de susținere ale lui Charalambous sunt o încurajare pentru Ngezana și arată înțelegerea și răbdarea pe care o au cei de acolo cu fotbalistul (n.r. - africanii nu cunosc pesemne reacțiile patronului Gigi Becali) . Ei par gata să-l ajute să se integreze, deoarece se află într-un loc nou. Este clar că antrenorul vede capacitatea acestui fundaș sud-african. De asemenea, trebuie reamintit că este prima dată când Ngezana joacă în altă parte, după ce a copilărit la Kaizer", au notat jurnaliștii din Africa de Sud.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?