Nicaragua: Arestarea unui nou candidat la preşedinţie demonstrează că Daniel Ortega este un dictator, în opinia SUA

Nicaragua: Arestarea unui nou candidat la preşedinţie demonstrează că Daniel Ortega este un dictator, în opinia SUA

Arestarea "arbitrară" a unui al treilea candidat la preşedinţie în Nicaragua în ultimele câteva zile demonstrează că preşedintele Daniel Ortega este un "dictator", a declarat marţi Departamentul de Stat american, informează AFP.

"Arestarea arbitrară a candidatului la preşedinţie Felix Maradiaga - al treilea lider al opoziţiei din Nicaragua în zece zile - înlătură orice eventuală îndoială asupra faptului că Ortega este un dictator", a reacţionat pe Twitter subsecretarul adjunct principal al Biroului pentru afaceri din emisfera vestică din cadrul Departamentului de Stat, Julie Chung.

 "Comunitatea internaţională nu are de ales decât să-l trateze ca atare", a adăugat diplomata americană.

Statele Unite au solicitat anterior Nicaragua să o "elibereze imediat" pe lidera opoziţiei Cristiana Chamorro, fiica fostei preşedinte Violeta Chamorro, în arest la domiciliu de săptămâna trecută, după ce a fost acuzată de spălare de bani de către guvernul preşedintelui Ortega.

Un alt candidat la scrutinul prezidenţial din noiembrie, Arturo Cruz, a fost arestat sâmbătă pe aeroportul din Managua la întoarcerea sa din Statele Unite.

Un al treilea candidat la preşedinţie, Felix Maradiaga, a fost arestat marţi după ce a răspuns unei convocări a Parchetului care a deschis pe numele său o anchetă pentru acţiuni împotriva suveranităţii ţării şi incitare la ingerinţe externe, conform unei informări a ministerul public.

Acuzaţiile împotriva lui Felix Maradiaga fac parte dintr-un nou arsenal legal instituit în decembrie de preşedintele Ortega, care ar putea candida pentru un al patrulea mandat succesiv la alegerile din 7 noiembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

2 Fotografii inedite cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocan…

3 Discuţii aprinse între ardeleni şi moldoveni după un banc publicat de Ştefan Mandachi pe Facebook

4 Cine este Americanu', motociclistul acuzat de omor

5 VIDEO „Acasă o cerți pentru că rupe tapetul!” / O pisică domestică a alungat un urs brun în pădurile din Siberia