Nici diplomă nu are?/Dezvăluiri senzaționale!/În 2009, Licu anunța în MOf că și-a pierdut diploma de la Spiru Haret

Nici diplomă nu are?/Dezvăluiri senzaționale!/În 2009, Licu anunța în MOf că și-a pierdut diploma de la Spiru Haret

În 2009, când Bogdan Licu era deja vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, și apar primele suspiciuni printre colegii săi de la acea vreme privind studiile sale dar și un scandal uriaș în Învățământ, Bogdan Licu publică brusc un anunț în Monitorul Oficial al României.

Bogdan Licu e sustinut de PSD pentru un post in CCRFoto: AGERPRES

„Licu I. Dimitrie – Bogdan cu domiciliul (...) aduce la cunoștință pierderea diplomei de licență seria N nr.028983/1983, eliberată la 3 octombrie 1996 de Universitatea „Spiru Haret” din București, Facultatea de Drept, promoția 1995”, dezvăluie Sorina Matei pe pagina ei de Facebook.

Așadar, la finele lui 2009, ca vicepreședinte CSM, Licu anunța public faptul că nu mai posedă diploma de licență în Drept de la „Spiru Haret” pentru că...și-a pierdut-o.

Însă cu 3 ani înainte, când tot în CSM era, Licu făcuse altă mișcare.

Pe 12 septembrie 2006, Bogdan Licu se duce la Biroul Notarului Public Dan Simona Cristina din sectorul 2, și își legalizează copii certificate după majoritatea actelor de studii pe care le avea în posesie.

Ca atare, din septembrie 2006, Bogdan Licu deținea o copie legalizată a diplomei sale de licență care atesta că licența sa, cu același număr și serie pe care a declarat-o oficial pierdută după 3 ani, era obținută de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, și nu de la Universitatea Spiru Haret din București unde urmase timp de 4 ani cursurile Facultății de Drept.

Datele diplomei de licență în drept a lui Bogdan Licu arată că acesta a obținut în 1996 media generală la licență de 7,54, în examenele de la Babeș Bolyai Licu fiind notat cu 5 la proba de Drept Penal, cu 6 la proba pe Drept Civil și cu 10 pe Dreptul Muncii, media generală de promovare a anilor de studii la Universitatea „Spiru Haret” din București, Facultatea de Drept fiind de 7,08.

Cum l-a eliberat SRI pe Licu de doctoratul plagiat exact înainte de propunerea la CCR

Cu două luni înainte să fie propus pentru CCR, SRI l-a eliberat oficial pe Licu de doctoratul plagiat. SRI a făcut anunțul cu Licu la... „pierderi de acte” în Monitorul Oficial, însă Licu mai are un master aici făcut pe vremea lui Radu Timofte, scrie Sorina Matei pe Facebook .

Academia SRI nu face publică vestea privindu-l pe Bogdan Licu pe site-ul său iar anularea diplomei de doctor SRI pentru Licu este una dintre puținele ocazii când SRI face acest gest. Probabil pentru deschiderea unui drum fără controverse legale către CCR.

  • În 2015, când a fost descoperit plagiatul lui B. Licu de la Academia SRI, și Marcel Ciolacu urma de 2 ani școala doctorală a SRI
  • Marcel Ciolacu a fost doctorand SRI timp de 6 ani până a ajuns șef peste PSD și a renunțat și el și SRI din cauza scandalurilor
  • Licu este însă „veteran” în SRI: mai are un master făcut la SRI pe vremea lui Radu Timofte


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...