Nici ucrainenii nu stau cu mâinile în sân!/Ce dezvăluie, cu teamă, comandantul batalionului „Vostok”, una dintre unitățile militare create de separatiștii pro-ruși din regiunea Donețk

Nici ucrainenii nu stau cu mâinile în sân!/Ce dezvăluie, cu teamă, comandantul batalionului „Vostok”, una dintre unitățile militare create de separatiștii pro-ruși din regiunea Donețk

Comandantul batalionului „Vostok”, una dintre unitățile militare create de separatiștii pro-ruși din regiunea Donețk, afirmă că armata ucraineană reușește să îi destabilizeze pe apărătorii ruși cu ajutorul unei „tehnici interesante” din secolul XIX.

Soldati pe frontul din DonbasFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

La fel ca numeroși alți comandanți, analiști sau oficiali ruși, Aleksandr Khodakovsky, a făcut comentariile pe canalul său de Telegram , unde are peste 432.000 de urmăritori.

Potrivit postării făcute de acesta luni, „ultima săptămână a trecut fără schimbări semnificative pe linia frontului dar relativa stabilitate nu ar trebui să inducă în eroare pe nimeni - inamicul se pregătește, transferă forțe și echipamente, și acumulează resurse”.

Khodakovsky mai spune că în jurul orașului Kurahove din Donețk ucrainenii descarcă constant trenuri cu echipamente și trupe, situația fiind similară și lângă satul Pokrovskoie din această regiune aflată în Donbas.

Comandantul separatist explică apoi „o tehnică interesantă” folosită de ucraineni: „ei au obținut succes într-o direcție, ne-au adus într-o stare în care nu ne mai gândim la nicio ofensivă în direcția aceasta, doar să stabilizăm linia frontului, iar surplusurile ofensivei sunt transferate unui alt sector”.

Khodakovsky afirmă că acest lucru este posibil datorită folosirii de către ucraineni a infrastructurii de transport care le permite „să manevreze cu forțe limitate, creând acumulări [de forțe] acolo unde este necesar în conformitate cu planul”.

N.r.: Infrastructura feroviară este folosită pentru manevre ofensive pe scară largă încă din secolul XIX. Faptul că Khodakovsky, un comandant de batalion, este impresionat de folosirea cu succes a infrastructurii de transport de către ucraineni atestă mai degrabă pregătirea militară extrem de precară a separatiștilor ce luptă alături de armata de invazie trimisă de Vladimir Putin în Ucraina pe 24 februarie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie