Nicolae Ciucă: Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022

Nicolae Ciucă: Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022

Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022, contribuind la creșterea economică a țării, a transmis președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Lideul politic a făcut referire la statistică Coface, care indică faptul că în top 500 companii mari din Europa Centrală și de Est, 60 sunt din România.

Nicolae Ciucă: Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022. Foto: Mediafax

Conform statisticii realizate de grupul Coface, România a depăsit Ungaria la numărul de societăți comerciale în Europa Centrală și de Est, fiind pe locul al treilea, cu 60 de firme.

Nicolae Ciucă a transmis că aceste performanțe ale României vor contribui la creșterea economică. „Este un efect direct al măsurilor luate de guvernarea liberală și al programelor de sprijin pentru mediul de afaceri. Și în actuala configurație guvernamentală, continuăm să susținem mediul privat, singura soluție pentru păstrarea locurilor de muncă ale românilor, crearea altora noi și creșterea economiei reale pe termen lung,” a afirmat edilul.

Potrivit profit.ro, cifra de afaceri a companiilor românești a crescut cu 44,1% la 112,2 miliarde de euro, în timp ce profitul net a crescut cu 142,5%. În top 500 companii din Europa Centrală și de Est se află următoarele societăți românești: OMW Petrom pe locul 8; OMV Petrom Marketing pe locul 35; Automobile Dacia pe locul 38; Rompetrol Rafinare pe locul 44; Lidl Discount pe locul 63; Rompetrol Downstream pe locul 72; Kaufland România pe locul 78; Engie România pe locul 83; Ford România pe locul 92; E.ON Energie România pe locul 94; Romgaz pe locul100; Profi Rom Food pe locul 116; Electrică Furnizare pe locul 124; Dedeman pe locul 126 și Carrefour România pe 134.

Coface a lansat cel de-al 15-lea studiu anual al celor mai mari 500 de companii din ECE. „Top 500 ECE” clasifică afacerile după cifra de afaceri și analizează factori suplimentari, cum ar fi numărul de angajați, cadrul în care companiile operează, sectoarele de activitate, piețele, precum și după evaluările de credit. Performanța economică a celor 500 de companii reprezintă un indicator al tendințelor pieței în întreaga regiune.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?