Nicolae Ciucă: Forţele Speciale Române au avut o evoluţie care ne face mândri

Nicolae Ciucă: Forţele Speciale Române au avut o evoluţie care ne face mândri

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, i-a prezentat, vineri, premierului Ludovic Orban, Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale de la Târgu Mureş, el subliniind că forţele speciale române au avut o evoluţie demnă de apreciat.

"Am ales să fac parte din echipa care a venit, astăzi, la Târgu Mureş pentru a-i prezenta domnului prim ministru şi activităţile care se desfăşoară în cadrul Ministerului Apărării Naţionale pe o componentă foarte importantă, o capabilitate care s-a născut şi s-a dezvoltat în Târgu Mureş. Vorbim despre Forţele Speciale, care de-a lungul timpului au avut o evoluţie care ne face mândri de tot ceea ce s-a realizat. Astfel, în urmă cu doi ani s-a luat decizia, la vremea aceea, ca Brigada de Operaţii Speciale să capete anvergură şi valenţe noi şi să devină Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale. Ca atare, astăzi efectuăm o vizită şi la această structură, având astfel posibilitatea să vedem la faţa locului tot ceea ce s-a realizat şi care sunt proiectele de viitor astfel încât capabilitatea să atingă nivelul de relevanţă şi obiectivele asumate la nivelul conducerii Guvernului şi a ţării, pentru ca Armata Română să fie în măsură să îşi îndeplinească misiunile ce îi revin", a declarat ministrul Nicolae Ciucă.

Premierul Ludovic Orban s-a aflat, vineri, la Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale din Târgu Mureş, ocazie cu care a asistat la un exerciţiu demonstrativ cu armamentul din dotare, fiindu-i prezentate şi facilităţile de instruire.

Şeful Guvernului a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Mureş împreună cu ministrul Transportului, Lucian Bode, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina