Nicolae Ciucă intervine în disputa dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu. Ce a decis premierul SURSE

Nicolae Ciucă intervine în disputa dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu. Ce a decis premierul SURSE

Nicolae Ciucă a avut discuții cu Rareș Bogdan și cu Bogdan Aurescu, cei doi fiind protagoniștii unei dispute publice. Premierul a decis ca cei doi să rămână în posturile pe care le ocupă, iar mai subiectul să fie clarificat într-o ședință viitoare a PNL, potrivit informațiilor Adevărul.

Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu vor da explicații într-o ședință a PNL. Foto: Mediafax

"Am discutat cu fiecare, și cu Rareș Bogdan și cu Bogdan Aurescu: unul rămâne în Bruxelles, celălalt ministru de externe. Vom avea un BPN și vom discuta această chestiune în două săptămâni sau mai târziu, în funcție de activitatea la guvern. Eu nu am criticat vreun ministru în spațiul public", ar fi spus premierul în şedinţa de guvern, potrivit unor surse guvernamentale.

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că la PNL Bucureşti va fi o perioadă de interimat, având în vedere demisia din funcţie a lui Ciprian Ciucu.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, într-un interviu la Prima News, că l-ar remania pe Bogdan Aurescu de la Externe, dacă ar fi șeful acestuia, printre motivele invocate fiind faptul că ministrul nu ar fi suficient de activ diplomatic, pentru a urmări interesele României pe dosarele importante, precum şi gestionarea aderării la Schengen

Europarlamentarul Rareş Bogdan a punctat că nu neapărat partidul l-a pus ministru pe Aurescu, ci „statul”, fără a detalia ce înseamnă acest lucru.

Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan. Vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Rareş Bogdan, într-o declaraţie pentru „Adevărul”.

Ulterior, au avut reacţii mai mulţi liberi liberali, unii îndemând la calm şi la discuţii în spatele uşilor închise, alţii criticând atitudinea lui Bogdan Aurescu, mai ales în condiţiile în care acesta nu este membru de partid.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?