Nicolae Păun le cerea bani romilor pentru susținerea legii amnistiei fiscale (surse)

Nicolae Păun le cerea bani romilor pentru susținerea legii amnistiei fiscale (surse)

Deputatul Nicolae Păun le-ar fi cerut bani cetățenilor de etnie romă pentru că ar fi susținut în Parlament legea amnistiei fiscale, au declarat marți, pentru AGERPRES, surse judiciare. 

Potrivit acelorași surse, deputatul invoca cetățenilor romi ''că a rezolvat cu legea și trebuie să cotizeze''.

Direcția Națională Anticorupție a dispus un control antifraudă la SC Niky Scorpion Alcom SRL, firmă care ar fi controlată de parlamentarul Nicolae Păun și la care, în urma verificărilor de marți, ar fi fost găsită o sumă importantă de bani care nu poate fi justificată, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Conform surselor citate, un control similar a fost dispus și la SC Pedros Impex SRL, într-un dosar aflat în lucru la Secția a II-a din cadrul DNA.

Activitățile de control au fost demarate marți, iar perioada avută în vedere pentru verificări este 1 ianuarie 2014 — până în prezent, arată sursele.

Aceleași surse au precizat că a fost găsită, până la acest moment, în casieria SC Niky Scorpion Alcom SRL o sumă de peste 8 miliarde lei vechi, care nu poate fi justificată.

Nicolae Paun este deputat afiliat la grupul minoritatilor nationale si s-a remarcat, in anul 2014, prin initierea, alaturi de Madalin Voicu, a unei legi privind amnistia si gratierea colectiva a celor condamnati la pedepse cu inchisoarea intre unul si cinci ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?