Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Nicolae: Să invităm la Comisia SIPA miniștrii Justiției, procurorul general și șefii SRI din perioada 2005-2017

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA ar putea chema la audieri foștii miniștri ai Justiției, secretari de stat din acest minister, pe procurorul general și pe șefii de SRI din perioada 2005 până în prezent, a anunțat senatorul PSD Șerban Nicolae, desemnat miercuri președinte al comisiei.

 "Aș vrea să invităm toate persoanele care au avut funcții publice și care mai au, din 2004 până în prezent, din 2005 de fapt, că atunci s-a luat decizia desființării SIPA, în Ministerul Justiției, în SIPA, în DGPA. Miniștrii Justiției Macovei, Chiuariu, Predoiu, Cazanciuc, Corlățean, chiar și Ponta, dacă are cunoștință de ceva, pentru că a avut și el o perioadă de interimat la Ministerul Justiției. (...) În principiu, aș vrea să îi invităm pe miniștrii Justiției, secretarii de stat care au avut atribuții, procurorul general dacă e cazul, secretarul general al MJ, secretarii generali adjuncți, pe tot parcursul. E adevărat că s-ar putea să fie multe persoane, dar e adevărat și că foarte multe s-ar putea să vină să zică 'bună ziua', să se prezinte și să spună că n-au avut niciun fel de atribuții sau să spună că au avut un interval de activitate mult prea scurt", a afirmat Nicolae, în cadrul primei ședințe a comisiei.

El a adăugat, că, potrivit hotărârii Parlamentului privind înființarea comisiei, trebuie să se verifice și dacă "au apărut incidente de securitate sau dacă au fost semnalate incidente de securitate".

"Presupun că se va pune în discuție invitarea șefilor SRI, care ne pot indica dacă subalterni de ai lor au mai multe informații, șefi de structuri operative, direcții, servicii inferioare, nu întotdeauna totul ajunge la șefi", a susținut senatorul PSD.

Deputatul PMP Robert Turcescu a propus ca membrii comisiei să viziteze locul unde a fost depozitată arhiva SIPA.

"Ne luăm o zi săptămâna viitoare să mergem la locul unde a fost depozitată arhiva SIPA, fără să intrăm în arhivă. Să vedem locul unde a fost depozitată, condițiile în care a fost depozitată, să vedem cu ochii noștri cum arată sistemul de supraveghere, dacă într-adevăr a existat un xerox acolo. E foarte important (...) înainte de a sta de vorba cu oamenii aceștia care ne vor da detalii, inclusiv detalii despre felul în care s-a intrat în arhivă, la ce interval de timp, cum s-a intrat. (...) Cred că trebuie să avem reprezentarea fizică, în primul rând, a spațiului unde a fost depozitată arhiva", a precizat Turcescu.

În conducerea comisiei au mai fost aleși deputatul PNL Cristina Trăilă — vicepreședinte și deputatul ALDE Marius Surgent — secretar.

Lucrările comisiei se vor relua săptămâna viitoare, miercuri sau joi.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante