Nicolăescu: În al doilea mandat din 2013, nu îmi aduc aminte să fi primit vreo informare SRI pe dezinfectanți

Nicolăescu: În al doilea mandat din 2013, nu îmi aduc aminte să fi primit vreo informare SRI pe dezinfectanți

Fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu a declarat luni că nu își amintește ca în timpul celui de-al doilea mandat al său la minister să fi primit vreo informare de la SRI referitoare la dezinfectanți sau la anumite firme. "În al doilea mandat din anul 2013 nu îmi aduc aminte să fi primit vreo informare a SRI referitoare la dezinfectanți sau la anumite firme. Dacă s-ar fi întâmplat așa, tot aș fi putut să îmi aduc aminte, pentru că, în mod normal, o asemenea informare se duce către Inspecția Sanitară de Stat, care este abilitată, potrivit legii, să facă verificări și care atunci când termină o verificare face un raport, care se înaintează cu o serie de concluzii și cu o serie de măsuri. Nu îmi aduc aminte să fi primit un asemenea raport pe această temă", a spus Nicolăescu, la Parlament.

El a precizat că informările transmise de SRI aveau și au caracter secret și strict secret.

Întrebat dacă în privința infecțiilor nosocomiale a primit informări, fostul ministru a răspuns: "Vă imaginați că și infecțiile nosocomiale sunt obligatoriu legate și de dezinfectanți, pentru că, în mod normal, când primești un raport despre o infecție trebuie să vezi și dacă s-au întreprins sau nu măsuri corecte de dezinfecție și, în general, de tot ceea ce medicina spune că trebuie făcut în asemenea situații. Nu îmi aduc aminte să fi primit o asemenea informare, dar vă aduc aminte că în contractele de management ale directorilor de spitale există un indicator referitor la modul în care evoluează infecțiile nosocomiale și acel indicator este un criteriu de apreciere asupra activității unui manager de spital".

Serviciul Român de Informații a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate , inclusiv legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești, a informat luni instituția.

Sursa citată a menționat că informările au conținut și "aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...