Nicolai (ALDE): Este nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului

Nicolai (ALDE): Este nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, a declarat marţi că este nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului şi că partidul din care face parte nu este dispus să cedeze vreun minister în caz de restructurare.

"De principiu, cred că şi o remaniere este necesară, pentru că e nevoie de evaluarea performanţei miniştrilor, dar, în raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred că se poate şi o regândire a formulei guvernamentale, a numărului de ministere, a eficienţei acestora, poate unele ministere ar putea fi agenţii. Sunt ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte, fie că nu au reuşit să-şi organizeze eficient comunicarea în situaţia în care au realizat o serie de politici publice, fie că aceste politici publice nu au fost realizate şi trenează. Oricum, este, după părerea mea, nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului", a spus Nicolai la RFI, întrebată dacă numărul de ministere ar putea fi regândit.

Întrebată dacă ALDE este dispusă să cedeze vreun minister, în caz de restructurare, Norica Nicolai a răspuns: "Nu, în niciun caz, pentru că ministerele noastre funcţionează, sunt ministere care tradiţional s-au regăsit în formulele guvernamentale româneşti - Externele, Mediul, Energia, care este foarte importantă în contextul actual, Relaţia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relaţie cu Parlamentul. (...) Noi nu avem niciun motiv să ne reproşăm activitatea miniştrilor noştri, o considerăm eficientă şi cred că cele patru ministere pe care le gestionează ALDE trebuie să se regăsească în orice formulă de restructurare guvernamentală", a menţionat ea.

Potrivit Noricăi Nicolai, în momentul de faţă, ALDE nu intenţionează să înlocuiască vreunul dintre miniştrii săi, dar o să facă o analiză cu privire la activitatea acestora şi a secretarilor de stat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro