Nicole Kidman împlinește marți 50 de ani în plin reviriment al carierei sale

Nicole Kidman împlinește marți 50 de ani în plin reviriment al carierei sale

A fost un timp când numele actriței Nicole Kidman apărea în orice conversație despre talentul actrițelor de la Hollywood însă unii par să-i fi uitat meritele, ascunse sub un strat de botox, totuși actrița australiană împlinește marți 50 de ani și se află în plin reviriment al carierei sale, relatează EFE.

"Vreau să sărbătoresc pur și simplu în compania iubitului meu soț (Keith Urban), fiicelor mele (Sunday, 8 ani și Faith, 6 ani) și surorii mele (Antonia)", a declarat portalului E! Online actrița care este căsătorită din 2006 cu interpretul de muzică country născut în Noua Zeelandă. "Nu am nevoie de mari festivități. Doar familia mea alături de mine. Așa sunt fericită", a adăugat Nicole înainte de prezentarea în Los Angeles (California) a noului său film, 'The Beguiled', în regia lui Sofia Coppola.

Este un nou exemplu de reviriment al carierei sale după ce Kidman a fost nominalizată la Oscar pentru filmul 'Lion' și succesul enorm al mini-serialului HBO 'Big Little Lies'. Printre proiectele sale viitoare se numără 'Aquaman' (unde joacă rolul reginei Atlanna, mama supereroului) și versiunea americană a filmului francez 'The Untouchables'.

Părul roșcat și creț al actriței din Sydney, descoperită de Phillip Noyce în 'Dead Calm' (1989), i-a atras imediat atenția lui Tom Cruise, pe care l-a cunoscut în timpul filmărilor la 'Days of Thunder' (1990). După căsătorie au decis să adopte doi copii (Isabella Jane y Connor) și au mai jucat împreună în 'Far and Away' (1992) și 'Eyes Wide Shut' (1999), ultimul film al lui Stanley Kubrick.

Nicole și-a dovedit talentul și jucând singură în 'My Life' (1993), 'To Die For' (1995) sau 'The Portrait of a Lady' (1996). Însă a fost după divorțul său în 2001 de Tom Cruise — niciodată bine lămurit deși mulți dau vina pe Scientologie — când cariera ei a evoluat și a atins cele mai înalte culmi ale interpretării. A obținut prima sa nominalizare la Oscar în musicalul 'Moulin Rouge!' (2001), a emoționat cu tragica poveste din 'The Others' (2001) al regizorului Alejandro Amenábar și a câștigat în sfârșit statueta pentru interpretarea sa remarcabilă a scriitoarei Virginia Woolf în 'The Hours'.

A fost cea mai înaltă culme atinsă de Kidman care în vremea aceea a alternat rolurile riscante ('Dogville', de Lars Von Trier, en 2003) cu mize mai comerciale ('Cold Mountain', 2003). A început apoi o perioadă în care părea să-și fi pierdut busola cu proiecte insipide ('The Stepford Wives', 'Bewitched', 'The Invasion') în timp ce dependența sa de botox era tot mai vizibilă în rândul criticilor, care deplângeau inexpresivitatea sa artistică.

Totuși Kidman a reușit să-și redreseze cariera cu musicalul 'Nine' (2009), a obținut a treia nominalizare la Oscar ('The Rabbit Hole', 2010) și a fost apreciată în 'The Paperboy' (2012), de Lee Daniels, sau 'Stoker' (2013), de Chan-wook Park. Și deși imaginea ei continuă să fie căutată de firmele de cosmetice din lumea întreaga, Nicole a devenit totodată și ambasadoare a bunei voințe a UNICEF și UNIFEM, cu care colaborează pentru a stăvili violența împotriva femeilor.

Personajul său din 'Big Little Lies' suferă tocmai de aceste abuzuri, un rol pentru care Nicole Kidman ar putea fi recompensată cu primul său premiu Emmy, după ce a fost deja nominalizată pentru 'Hemingway &Gellhorn' (2012).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”