Nicolescu: Se agită numele unor persoane care să devină prim-miniștri, dar nu au condus nimic

Este foarte important ca cei care conduc să aibă pregătire și experiență managerială, a afirmat Ovidiu Nicolescu, președintele de onoare al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), care a subliniat că "se agită" numele unor persoane care să devină prim-miniștri, dar care au condus trei copii într-o școală sau nu au condus nimic, a declarat, luni, Ovidiu Nicolescu, președintele de onoare al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

"Noi avem marea problemă în România că la noi ajung să conducă oameni care nu au nicio pregătire managerială. În ale țări nu există să ocupi posturi de manager fără evaluări profesioniste. Uitați-vă și acum. Se vântură, se agită nume de persoane care să devină prim-miniștri și dacă vă uitați în CV-ul unora sunt persoane care au condus trei elevi într-o școală sau nu au condus nimic și îi punem să conducă Guvernul României. Nu se poate așa ceva. Este foarte important cei care conduc să aibă pregătire și pe măsură ce înaintezi în ierarhia managerială să aibă și experiență managerială. Nu putem lăsa să învețe oamenii management pe spinarea acestei țări. Este foarte important", a spus Ovidiu Nicolescu.

Potrivit acestuia, faptul că în România nivelul guvernanței este pe ultimul loc din Europa, de vreo 6 ori mai mic decât media europeană, este cauzat tocmai de faptul că posturile din administrație au fost ocupate de oameni care nu au pregătire managerială, iar totul trebuie să înceapă cu evaluarea managerilor din sistemul public.

"Toți managerii din sistemul public trebuie evaluați, au sau nu au calități. Care au calități să rămână foarte bine. Care nu au, dar au potențial, să îi trimitem la școli. Care nu au și nu au nici potențial, să facă altceva. Să facă altceva pentru că orice manager dacă conduce 10 salariați și nu are calitățile necesare, 10 lucrează prost, dacă conduce un minister toată ramura economică merge proastă, dacă conduce un guvern tot guvernul merge prost", a afirmat Ovidiu Nicolescu.

Acesta a prezentat o analiză privind starea de sănătate a managementului din România la nivel național și de întreprinderi—caracteristici, priorități și modalități de perfecționare bazate pe chestionarea a 1.224 de manageri.

Potrivit acesteia, managementul practicat în România, comparativ cu managementul care predomină în Uniunea Europeană este — după opinia a aproape 40% dintre respondenți — inferior. Aproape o treime dintre aceștia îl consideră aproximativ la fel, iar peste o zecime dintre ei, chiar superior mediei europene.

De asemenea, peste 37% dintre respondenți apreciază că managementul din România este la fel sau chiar superior managementului practicat în economia țărilor din Europa Centrală, procent ușor superior aprecierilor din 2015 (34,5%).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…