Nicușor Dan anunță că nu va accepta un post de viceprimar; consilierii USB vor vota doar proiectele bune

Nicușor Dan anunță că nu va accepta un post de viceprimar; consilierii USB vor vota doar proiectele bune

Candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, duminică seara, că nu va accepta un post de viceprimar, iar reprezentanții USB în cadrul CGMB și al consiliilor locale vor vota doar proiectele bune pentru bucureșteni.

"Partidele politice de acum, cu care vom împărți locurile din Consiliu, nu sunt în situația în care să facem alianțe cu ele. (...) Acesta e răspunsul pe care miile de oameni cu care ne-am văzut în săptămânile astea de campanie ni l-au spus pentru partidele care au guvernat în mod profund corupt Bucureștiul până acum", a explicat el.

Întrebat dacă e mulțumit de rezultat, Dan a precizat că se va realiza o analiză în acest sens. El a adăugat însă că obținerea de către USB, partid înființat în urmă cu șase luni, a locului al doilea în preferințele bucureștenilor reprezintă un rezultat bun.

Nicușor Dan a reiterat opinia conform căreia PNL nu ar fi câștigat alegerile, dar și că publicul USB s-a săturat de toate partidele politice care au guvernat Bucureștiul până acum, iar acest public nu ar fi iertat Uniunii Salvați Bucureștiul o alianță cu liberalii.

Întrebat dacă își reproșează ceva, el a răspuns: "Probabil, nu".

Pe de altă parte, Nicușor Dan a dorit să atragă atenția asupra efectelor negative pe care le are desfășurarea alegerilor într-un singur tur de scrutin.

"Dacă, așa cum este democratic, am fi avut două tururi în loc de un tur de scrutin, am fi avut prima șansă să câștigăm Primăria Bucureștiului. Cine e de vină pentru asta? Blatul PSD-PNL. (...) Chestiunea fundamentală este alegeri în două tururi. O să vedem rezultatele pentru România, o să vedem rezultate care nu o să ne placă și este, în mod evident, o chestiune nedemocratică, ca un om să câștige o primărie cu 25%. De obicei oamenii se mobilizează foarte mult între turul întâi și turul doi. (...) În rest, noua lege a finanțării partidelor și campaniilor a adus și lucruri bune, dar din păcate și o birocrație excesivă", a precizat el.

Nicușor Dan a adăugat că USB, care va primi numele de Uniunea Salvați România și va candida la alegerile parlamentare din toamnă, va discuta cu "toate formațiunile politice noi adevărate, nu cele formate din vechi oameni politici, rebotezați în partide noi". În acest sens, a oferit exemplul Partidului pentru Iași, dar a adăugat că există "multe nuclee din multe orașe din România", cu care este posibilă colaborarea.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale