Nicușor Dan: Dintr-o ambiție copilărească m-au scos din comisiile de specialitate

Nicușor Dan: Dintr-o ambiție copilărească m-au scos din comisiile de specialitate

Consilierul general USB Nicușor Dan a declarat, joi seara, că în urma votului exprimat în ședința extraordinară a CGMB nu a fost inclus în niciuna dintre comisiile de specialitate și a pus acest lucru pe seama unei "ambiții copilărești" a celor nemulțumiți de faptul că în urma solicitărilor Uniunii a fost necesară retipărirea buletinelor de vot.

El a precizat, pentru AGERPRES, că USB nu și-a dorit să ocupe funcțiile de președinte sau secretar în comisiile de specialitate, dar a ținut ca numărul de locuri în comisii să fie proporțional cu numărul de voturi din CGMB.

"Noi avem 27% — 15 consilieri din 55 în cadrul CGMB — și vrem ca și în comisii să avem 27%. Dacă ar fi fost organigrama cum era inițial, 16 comisii de câte 7 locuri, asta ar fi însemnat 112 poziții, iar noi ar fi trebuit să avem 30 de locuri. Am primit promisiunea că vom avea cele 30 de locuri. Am făcut nominalizările și credeam că totul e în regulă. Azi, când am venit la ședință, ni s-a arătat o schemă în care noi aveam cele 30 de nominalizări acceptate în comisii, numai că erau mai multe locuri în comisii. Adică în loc să fie toate comisiile de șapte, erau foarte multe dintre ele de nouă membri. În total, în loc de 112 poziții în comisii, erau 132. Atunci, conform procentului nostru, în comisii ar fi trebuit să fie 36 și nu 30 de consilieri USB. Am cerut să ni se mai dea șase poziții în comisii, cât ni se cuvenea conform procentajului. Probabil s-au enervat că din cauza asta au trebuit să retipărească buletine, să facă o nouă renegociere. Și, dintr-o ambiție copilărească, m-au scos din cele două comisii", a declarat Nicușor Dan.

El a adăugat însă că, potrivit ordonanței 35/2002, care este un regulament-cadru de funcționare al tuturor consiliilor locale, fiecare consilier trebuie facă parte din cel puțin o comisie.

"E aberant ca eu să nu fiu în nicio comisie și să fie alți colegi de-ai noștri în câte trei comisii. Deci, vom încerca să discutăm cu ei la ședințele viitoare, astfel încât să aducem mici schimbări în comisii, astfel încât să fie echilibrate", a spus Nicușor Dan.

Totodată, consilierul general PNL Sorin Mărgărit a declarat, pentru AGERPRES, că liberalii vor propune în ședința următoare o remediere a acestei situații.

"Noi, grupul PNL, o să propunem la următoarea ședință suplimentarea numărului de locuri de la comisii — pentru că sunt unele comisii care au șapte locuri, altele au nouă locuri—, astfel încât să îi includem pe toți consilierii, pentru că așa e legal și normal, ca fiecare consilier să fie membru într-o comisie de specialitate. Cel puțin una, pentru că altfel nu își ia indemnizația de consilier", a subliniat el.

Sorin Mărgărit a explicat că indemnizația de consilier se acordă pentru prezența la ședințele ordinare (aproximativ 600 de lei) și pentru prezența la comisiile de specialitate (300 de lei, indiferent de numărul ședințelor comisiei).

AGERPRES/ (A — autor: Irinela Vișan, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Așa o fi?