Nicușor Dan: Majoritatea parlamentară dovedește că nu înțelege ce vrea cu adevărat populația care protestează în stradă

Nicușor Dan: Majoritatea parlamentară dovedește că nu înțelege ce vrea cu adevărat populația care protestează în stradă

Președintele USR, Nicușor Dan, afirmă că, prin continuarea procedurii legislative obișnuite pentru Ordonanța 14, majoritatea parlamentară dovedește că nu înțelege ceea ce vrea cu adevărat populația care protestează în stradă.

"În orașele din România și din afară a avut loc o manifestație istorică în care oamenii au cerut în esență revenirea la normalitate. Adică exact ca politicienii să nu aibă un limbaj dublu față de viața noastră reală. Colegii mei au propus azi în Birourile permanente reunite ca cele două (...) ordonanțe care au stârnit acest uriaș protest să fie retrase definitiv prin votul Parlamentului. Majoritatea dovedește că nu înțelege ceea ce vrea cu adevărat populația care a ieșit să protesteze în stradă și a spus că vom continua procedurile din Parlament", a declarat luni Nicușor Dan, la Parlament.

Întrebat despre eventuale consultări cu premierul Sorin Grindeanu pe tema Codurilor penale, el a spus: "Nu avem niciun semnal și oricum domnia sa nu este persoana legitimă să conducă astfel de discuții, pentru că pe de o parte a greșit flagrant cu aceste două proiecte de acte normative, și pe de altă parte legiferarea se face la Parlament și nu la Guvern. Ce e important este că majoritatea se preface în continuare că nu înțelege ceea ce cere strada".

La rândul său, deputatul USR Cristian Ghinea susține că Parlamentul trebuie să discute în regim de urgență Ordonanța 14 "ca dovadă de bună credință față de societate".

"Avem Ordonanța 13 care a scos lumea în stradă și Guvernul a dat această Ordonanță 14 care o abrogă pe prima. Logic ar fi doar, și ca dovadă de bună credință față de societate, ca Parlamentul să discute în regim de urgență Ordonanța 14. Altfel, oricând poate fi ulterior respinsă cu efecte juridice impredictibile. Domnul Tăriceanu ar fi refuzat acest lucru spunând că va fi decizia Biroului permanent al Senatului și nu înțelege urgența acestei chestiuni. Noi am propus un semn de bună credință față de oamenii din stradă, să încheiem definitiv această poveste în Parlament, în interiorul celor 10 zile, adică doar săptămâna acesta se putea. Această chestiune de minim bun simț a fost refuzată de majoritate", a spus Ghinea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani