Nicușor Dan: Numărul pasagerilor RATB nu a scăzut din cauza prețului călătoriei, ci a calității slabe a serviciilor

Nicușor Dan: Numărul pasagerilor RATB nu a scăzut din cauza prețului călătoriei, ci a calității slabe a serviciilor

Gratuitatea pentru transportul public de suprafață reprezintă o măsură populistă, iar prioritățile administrației ar trebui să fie eficientizarea structurii de conducere a RATB și introducerea culoarelor unice pentru transportul în comun, consideră președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.

"Gabriela Firea, noul primar general al Capitalei, își începe mandatul cu o promisiune populistă, marca Sorin Oprescu, fără suport în realitatea de zi cu zi și fără argumente economice. Măsura gratuității pentru transportul public de suprafață este încă o dovadă că Gabriela Firea nu cunoaște nevoile reale ale cetățenilor din București", a scris liderul USB, joi, într-o postare pe Facebook.

El a afirmat că motivul pentru care numărul pasagerilor a scăzut, în intervalul 2009-2013, de la 788 de milioane la 725 milioane nu este prețului călătoriei, de 1,3 lei.

"Călătorii sunt descurajați de calitatea scăzută a serviciilor oferite de RATB: parc auto insuficient, autobuze și tramvaie uzate, depășite din punct de vedere tehnologic, murdare și de multe ori fără aer condiționat sau încălzire, lipsa de coordonare a traseelor de autobuz și tramvai și de integrare a transportului de suprafață cu cel subteran, blocajele în trafic, stații fără adăpost și nesemnalizate, lipsa unui sistem de informare a pasagerilor în timp real", a adăugat Nicușor Dan, care ocupă primul loc pe lista de consilieri generali aleși din partea USB.

El a mai spus că prioritățile administrației trebuie să fie: eficientizarea structurii de conducere a RATB și transformarea ei din regie autonomă în societate comercială — conform Regulamentului CE 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului, fără de care nu poate să acceseze fonduri nerambursabile din Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru înnoirea materialului rulant—, introducerea culoarelor unice și prioritizarea transportului în comun în intersecții.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor