Nicușor Dan: Oameni ca Vlad Voiculescu, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea au ușile deschise pentru a deveni membri USR

Nicușor Dan: Oameni ca Vlad Voiculescu, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea au ușile deschise pentru a deveni membri USR

Nicușor Dan a afirmat luni că Uniunea Salvați România nu a purtat discuții cu premierul Dacian Cioloș, cu miniștrii Vlad Voiculescu sau Cristian Ghinea sau cu alți reprezentanți ai actualului guvern despre eventuale candidaturi ale acestora pe listele USR la alegerile parlamentare din acest an. Totuși, ușile partidului sunt deschise pentru aceștia a afirmat Nicușor Dan, potrivit HotNews.ro.

"Oameni ca Vlad Voiculescu, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea sunt de profilul celor pe care noi îi candidăm în USR. Nu au existat însă discuții legate de acest tip de candidatură. Au existat doar discuții pe chestiuni profesionale. De exemplu, cu dl Voiculescu am avut discuții legate de Spitatul de Arși, când s-a pus problema alocării fondurilor de la sectorul 1 și discuții în ceea ce privește crearea unui nou spital în București. Au ușile deschise pentru a deveni membri USR, urmând ca organizațiile județene și a municipiului București să decidă conform statutului prin vot secret cine vor fi candidații", a declarat Nicușor Dan.

Acesta a mai precizat că după alegerile parlamentare, USR va susține un guvern tehnocrat, iar Dacian Cioloș este una dintre variantele de prim-ministru.

"Considerăm că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în procesul de decizie oameni competenți din societatea civilă, ceea ce premierii politici nu au făcut niciodată până acum. În Guvernul ăsta, care are și bune și rele, lucrul ăsta se întâmplă. Credem că este util să se întâmple”, a mai spus Nicușor Dan, precizând totodată că își dorește ca USR să intre în Parlament, iar de mandatele formațiunii să depindă formarea noului executiv.

În ceea ce privește formarea unei majorități parlamentare după alegeri, Dan a precizat că nu va fi vorba despre o majoritate în sensul cunoscut până acum.

"Nu vom forma o majoritate așa cum s-a întâmplat până acum. Vom avea o relație cu Guvernul, în negociere cu el vom impune un program de guvernare, puncte la care noi ținem, cu termene de aplicare, cu amenințarea că îi vom retrage sprijinul, dar nu vom avea o majoritate cu celelalte partide care vor susține același Guvern, să împărțim funcții, prefecți, deconcentarte, secretari de stat. Va fi o discuție între partide și președinte și presedintele va avea obligația să identifice un premier pe care parlamentul să-l sprijine. Este putin probabil ca PSD să sprijine un premier tehnocrat, ceea ce noi susținem în program", a mai declarat Nicușor Dan.

Acesta a mai precizat că o decizie cu privire la eventuala renunțare la fotoliile de consilieri generali sau locali va fi luată la nivelul partidului.

De asemenea, referindu-se la congresul USR care va avea loc duminică, Nicușor Dan a declarat că, până la finaulul lunii septembrie, partidul va avea filiale în toate județele și că ținta USR este să obțină 10% la alegerile parlamentare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…