Nicuşor Dan: Organizarea alegerilor locale pe parcursul a două sau trei zile - o soluţie fericită

Nicuşor Dan: Organizarea alegerilor locale pe parcursul a două sau trei zile - o soluţie fericită

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat că organizarea alegerilor locale din acest an pe parcursul a două sau trei zile ar reprezenta o ''soluţie fericită''.

"Discuţia a început la Curtea Constituţională, când a zis că Parlamentul stabileşte în situaţia asta desfăşurarea alegerilor. Discuţia asta a avut loc deja în momentul în care s-a votat legea cu 27 septembrie şi o singură zi. De atunci situaţia medicală a mai evoluat, cred că toată lumea trebuie să reconsidere - două sau trei zile e o soluţie fericită, pentru că aglomeraţia e de două sau de trei ori mai mică, logic", a spus Nicuşor Dan, vineri, la B1 Tv.

Senatorul USR Florina Presadă a depus, vineri, la Senat, o iniţiativă legislativă pentru organizarea alegerilor locale de anul acesta pe parcursul a două zile, pentru a da posibilitatea cât mai multor alegători să voteze, în contextul crizei pandemice.

Conform iniţiativei USR, alegerile ar trebui să aibă loc sâmbătă, 26 septembrie, şi duminică, 27 septembrie, votarea urmând să înceapă la ora 7,00 şi să se încheie la 21,00. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro