Nicuşor Dan precizează că Alexandru Arşinel are un contract de colaborare cu Teatrul 'Constantin Tănase' în calitate de actor

Nicuşor Dan precizează că Alexandru Arşinel are un contract de colaborare cu Teatrul 'Constantin Tănase' în calitate de actor

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, marţi, că Alexandru Arşinel este în prezent actor colaborator al Teatrului "Constantin Tănase", în condiţiile în care nu i-a prelungit mandatul de director artistic.

"Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul 'Constantin Tănase'. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor", a scris edilul general, pe Facebook.

Precizările vin după ce fostul primar general Gabriela Firea a susţinut că lui Alexandru Arşinel i s-a făcut o "imensă nedreptate".

"Singura dorinţă a unui actor este să joace până în ultima clipă a vieţii. Aplauzele, publicul şi scena îi dau unui artist puterea să continue. Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arşinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poţi să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat şi a creat aproape 60 de ani. Ce a făcut primarul general Nicuşor Dan cu Alexandru Arşinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înţelege. Maestrul Arşinel nu mai era director al Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase' de patru ani şi nici nu mai avea vreo funcţie de conducere. Îşi dorea să continue pe postul de consilier artistic şi să-i înveţe pe actorii mai tineri din experienţa adunată zeci de ani pe scenă", a scris preşedintele PSD Bucureşti, pe Facebook.

Ea a mai precizat că, în 2019, când a propus acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei lui Alexandru Arşinel, s-au opus membrii USR şi o parte dintre liberali.

"Tot ce reprezintă astăzi Teatrul de Revistă 'Constantin Tănase' i se datorează maestrului Arşinel. Nicuşor Dan nu a făcut nicio economie la buget după ce l-a îndepărtat pe acest mare actor din funcţia de consilier artistic. Mai bine s-ar fi uitat la zecile de consilieri personali şi directori numiţi politic pe care acum îi caută şi procurorii", a transmis Firea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina