Nicușor Dan susține că noua formulă de guvern reflectă obediența față de lider și de partid

Nicușor Dan susține că noua formulă de guvern reflectă obediența față de lider și de partid

Guvernul premierului desemnat Sorin Grindeanu a fost format pe criteriul obedienței față de președintele PSD, Liviu Dragnea, și față de partid, iar între miniștrii nominalizați se află persoane care s-au arătat dispuse la compromisuri, susține liderul USR, Nicușor Dan.

"Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat lui Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonați, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică. Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obediența față de lider și de partid. Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniștri profesioniști arată de fapt slăbiciunea președintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății", a scris Nicușor Dan, marți, pe Facebook.

Potrivit acestuia, la Ministerele Dezvoltării și Internelor au fost desemnate două "subordonate" ale lui Dragnea, Sevil Shhaideh și Carmen Daniela Dan, la Justiție este propus Florin Iordache, unul dintre "coautorii marței negre", la Externe — Meleșcanu, cel care "a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora", iar la Sănătate a fost nominalizat Florian Bodog, care "și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate".

"Nominalizarea lui Carmen Daniela Dan și a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică. Mai sunt și alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanți ai ordinelor partidului: Florin Iordache, susținut pentru Ministerul Justiției, este unul dintre coautorii marței negre, iar Theodor Meleșcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora. Florian Bodog, care și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate și care nu are nimic notabil în parcursul profesional, nu ar fi obținut niciodată portofoliul Sănătății într-o societate normală. Sunt oameni care s-au arătat dispuși la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane", spune Nicușor Dan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?