Nicușor Dan, veste proastă pentru PMP: Al treilea post de viceprimar al Bucureștiului nu poate fi înființat legal. Discuția e închisă

Nicușor Dan, veste proastă pentru PMP: Al treilea post de viceprimar al Bucureștiului nu poate fi înființat legal. Discuția e închisă

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, și-ar dori cooptarea PMP alături de PNL și USR PLUS în majoritatea din Consiliul General. El precizează însă la RFI că al treilea post de viceprimar, dorit de Partidul Mișcarea Populară pentru Mihail Neamțu, nu poate fi înființat, pentru că nu permite legea.

„S-a rostologit o ştire, care nu are niciun fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ, şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS. PNL l-a desemnat – Sebastian Bujduveanu, acum câteva zile, USR PLUS l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci, pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a spus însă că și-ar dori cooptarea PMP în majoritatea din CGMB.

”În ceea ce privește majoritatea din Consiliul General, aici știți că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL și USR PLUS au împreună 29 de consilieri, deci cu unul mai mult decât majoritatea. PMP are cinci consilieri și da, mi-aș dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte și PMP-ul, dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componența Consiliului General, e o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide. Mi-aș dori să fie și PMP-ul, din două motive. Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absențe sau incidente, care pot să apară oricând. Doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea și la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL și USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, precizează primarul ales al Bucureștiului.

Legat de eventuale presiuni politice pentru numiri în Primăria Capitalei, el a menţionat că va fi respectată legea, vor fi organizate concursuri deschise pentru fiecare post, la care se poate prezenta oricine.

Premierului Ludovic Orban și primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, au fost prezenți, duminică seară, într-o emisiune de la România TV. Liderul PNL a spus atunci că nu exclude înființarea unui al treilea post de viceprimar al Capitalei.

Mihail Neamțu, vicepreședinte al PMP, a declarat, luni, pentru Digi24.ro, că este propunerea Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de viceprimar care coordonează instituțiile de cultură ale Primăriei Capitalei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…