Nicușor Dan: Votul în favoarea declarării insolvenței RADET - un gest total iresponsabil al majorității din CGMB

Nicușor Dan: Votul în favoarea declarării insolvenței RADET - un gest total iresponsabil al majorității din CGMB

Nicușor Dan, consilier general USB, a declarat miercuri că votul majorității CGMB în favoarea declarării insolvenței RADET reprezintă un gest total iresponsabil.

"Pe noi ne-au mandatat bucureștenii să gestionăm situația acestui oraș, inclusiv RADET. Bucureștiul are un buget de 900 de milioane de euro. E în stare să gestioneze situația RADET. Faptul de a cere insolvența RADET înseamnă a arunca responsabilitatea pe care oamenii ne-au dat-o nouă unui administrator judiciar, care va avea strict rolul de a nu face pierderi în continuare la RADET. El nu va avea o responsabilitate pentru căldura pe care RADET trebuie să o furnizeze oamenilor, exclusiv pentru a rentabiliza economic RADET. Mi se pare un gest total iresponsabil al majorității din Consiliul General care a votat în favoarea declarării insolvenței RADET", a arătat Nicușor Dan.

El a adăugat că, în opinia USB, soluția pe termen scurt pentru rezolvarea problemelor ar fi achitarea unei părți din datoria către ELCEN, fiind necesare în mod egal negocierea și eșalonarea datoriei istorice, dar și un proiect pentru eficientizarea activității Regiei.

"Pe termen scurt: plătirea unei părți din acea datorie de 160 de milioane de lei. Există banii aceștia în Primărie. Pe termen mediu: negocierea, eșalonarea și reducerea unei părți din datoria mare de 800 de milioane de euro. Totodată, refacerea strategiei care datează din 2010 pentru a eficientiza, a vedea ce este de construit, ce este de preluat de la ELCEN. În baza strategiei, preluarea celor 180 de milioane de euro, bani europeni pe care îi avem, cu condiția să depunem un proiect până în 31 decembrie 2017. Iar pe termen lung: realizarea acestei strategii, crearea utilităților de producție — mici centrale termice de apartament sau centrale mari în zona de nord", a explicat el.

Consilierii USB au lipsit din sală în momentul în care s-a votat acest proiect. Ei au părăsit ședința CGMB, alături de consilierii PNL și PMP, "în semn de protest față de felul în care majoritatea discută cu minoritatea în Consiliul General".
Conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenței , un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în ședința de miercuri a CGMB.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale