Nigel Farage: Conservatorii lui Boris Johnson "le-au oferit joburi" rivalilor în alegeri în schimbul retragerii

Nigel Farage: Conservatorii lui Boris Johnson "le-au oferit joburi" rivalilor în alegeri în schimbul retragerii

Liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, i-a acuzat joi pe conservatorii prim-ministrului britanic Boris Johnson că le oferă joburi contracandidaţilor în alegeri într-o tentativă de a-i convinge să se retragă şi să dea partidului o şansă mai bună de victorie, relatează DPA.

Farage a spus că nu îl implică direct pe Johnson, dar a acuzat un consilier de rang înalt că "i-a sunat pe candidaţii noştri şi le-a oferit joburi dacă se retrag".

"Sistemul este corupt şi distrus", a postat el pe Twitter în contextul disensiunilor tot mai mare între cele două partide de dreapta, pro-Brexit, înainte de alegerile generale de la 12 decembrie.

"Ştiind că nu mă pot cumpăra pe mine, a existat o tentativă concertată din partea unor oameni care lucrează în structurile profunde ale Downing Street 10", a spus Farage într-o înregistrare video separată, referindu-se la biroul prim-ministrului.

Conservatorii au respins aceste acuzaţii. "Nici Partidul Conservator, nici oficialii săi nu le-au oferit candidaţilor Partidului Brexit joburi sau titluri nobiliare. Noi nu facem înţelegeri electorale - pactul nostru este cu poporul britanic", a precizat formaţiunea.

Farage a spus că unor figuri de prim-plan ale partidului său li s-au oferit locuri în Camera Lorzilor, referindu-se la camera superioară a parlamentului ai cărei membri nu sunt aleşi.

Liderul formaţiunii Brexit a anunţat anterior în această săptămână că membrii partidului nu vor candida pentru cele 317 locuri deţinute de Partidul Conservator în Camera Comunelor, care are 650 de locuri.

El a afirmat totuşi joi că candidaţii Partidului Brexit vor candida în circa 300 de circumscripţii parlamentare, inclusiv unele în care este probabil să-şi împartă voturile pro-Brexit cu conservatorii.

"La asta s-a ajuns în ţara noastră; este revoltător. De aceea politica trebuie neapărat să se schimbe o dată pentru totdeauna", a mai spus Farage.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria