Nigel Farage, la Coferința conservatorilor americani: "2016 este doar începutul"

Fostul lider al partidului populist și eurofob din Marea Britanie Ukip, Nigel Farage, a fost aclamat vineri la conferința anuală a conservatorilor americani, când a afirmat că victoriile Brexit și a lui Donald Trump nu sunt decât premisele unei revoluții împotriva "mondialiștilor", potrivit AFP.

"În 2016, am făcut-o!", a exclamat Nigel Farage pe scena CPAC (Conservative Political Action Conference), la puțin timp după sosirea președintelui american la reuniunea desfășurată în apropiere de Washington.

"Când generațiile viitoare vor studia istoria acestei perioade, un an se va distinge dintre ceilalți și acesta va fi 2016", a declarat el, unul dintre principalii actori ai campaniei pentru Brexit în iunie 2016.

Evocând viitoarele alegeri din Olanda, Franța, Germania și eventual Italia, Nigel Farage a declarat că 2016 nu a fost decât "începutul unei mari revoluții globale. Ea va atinge restul lumii occidentale".

Și chiar dacă în aceste țări au fost suferite înfrângeri în 2017, "centrul de greutate al întregii dezbateri se va deplasa", și-a exprimat el satisfacția dinainte, fără a o cita pe Marine Le Pen, și denunțându-i pe "mondialiști", termen care face parte și din vocabularul lui Donald Trump.

Politicianul britanic, foarte aplaudat de mai multe sute de persoane, a amintit că el l-a susținut pe Donald Trump în timpul campaniei electorale americane și a glumit că după victoria acestuia în noiembrie, el se simte "din ce în ce mai american".

Farage l-a felicitat pe miliardar pentru prima sa lună la putere. Nu este "surprinzător să vezi un conducător aplicând programul pentru care a fost ales?", s-a întrebat el retoric.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

5 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic