Nigel Farage, la Coferința conservatorilor americani: "2016 este doar începutul"

Nigel Farage, la Coferința conservatorilor americani: "2016 este doar începutul"

Fostul lider al partidului populist și eurofob din Marea Britanie Ukip, Nigel Farage, a fost aclamat vineri la conferința anuală a conservatorilor americani, când a afirmat că victoriile Brexit și a lui Donald Trump nu sunt decât premisele unei revoluții împotriva "mondialiștilor", potrivit AFP.

"În 2016, am făcut-o!", a exclamat Nigel Farage pe scena CPAC (Conservative Political Action Conference), la puțin timp după sosirea președintelui american la reuniunea desfășurată în apropiere de Washington.

"Când generațiile viitoare vor studia istoria acestei perioade, un an se va distinge dintre ceilalți și acesta va fi 2016", a declarat el, unul dintre principalii actori ai campaniei pentru Brexit în iunie 2016.

Evocând viitoarele alegeri din Olanda, Franța, Germania și eventual Italia, Nigel Farage a declarat că 2016 nu a fost decât "începutul unei mari revoluții globale. Ea va atinge restul lumii occidentale".

Și chiar dacă în aceste țări au fost suferite înfrângeri în 2017, "centrul de greutate al întregii dezbateri se va deplasa", și-a exprimat el satisfacția dinainte, fără a o cita pe Marine Le Pen, și denunțându-i pe "mondialiști", termen care face parte și din vocabularul lui Donald Trump.

Politicianul britanic, foarte aplaudat de mai multe sute de persoane, a amintit că el l-a susținut pe Donald Trump în timpul campaniei electorale americane și a glumit că după victoria acestuia în noiembrie, el se simte "din ce în ce mai american".

Farage l-a felicitat pe miliardar pentru prima sa lună la putere. Nu este "surprinzător să vezi un conducător aplicând programul pentru care a fost ales?", s-a întrebat el retoric.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

2 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

3 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

4 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…