Nimeni nu spune aceste lucrurile despre așa-zisul „insucces dezastruos” al lui Barna, singurul candidat căruia în campanie i-a explodat wc-ul sub cur

Nimeni nu spune aceste lucrurile despre așa-zisul „insucces dezastruos” al lui Barna, singurul candidat căruia în campanie i-a explodat wc-ul sub cur

Nimeni nu spune aceste lucrurile despre așa-zisul „insucces dezastruos” al lui Barna, singurul candidat căruia în campanie i-a explodat wc-ul sub cur. Mai mult, culmea prefăcătoriei, tocmai influencerii media care l-au susținut îl atacă acum și îl umplu de noroi. Nouă ni se pare că cei mai mulți dintre acești „viteji” au vrut, cum se spune neaoș, pe românește, să-l fută pe Iohannis cu pula lui Barna și acum au rămas cu dorința neconsumată. Cea mai bună dovadă este că acum fac jocurile PSD zbierând indignați că nu vrea Iohannis confruntare cu Dăncilă...

1. Nu s-a pus el singur candidat

2. Toate măsurătorile dinaintea campaniei spuneau limpede că 40% din electoratul USR ar vota cu președintele Iohannis. Deci, în mod evident, Barna a pornit cu un handicap major. Dar despre asta nu s-a vorbit în public, s-a știut la nivel de partid.

3. A fost singurul candidat important căruia, în plină campanie, i-a explodat wc-ul sub cur.

4. Poate că dacă n-ar fi existat acest incident, o parte mai mare din acest electorat pro-Iohannis s-ar fi lipit de Barna. Cine se uită cu bună credință pe cifre n-are cum să nu vadă că ce a luat președintele în plus sunt voturile așa-zis pierdute de Barna.

5. Nimeni nu poate spune, în acest moment, dacă aceste voturi au fost pierdute și de partid, de USR, definitiv.

6. Cineva, căruia nu-i vom pomeni numele, pentru că ne este scârbă, are interesul ca acest dezastru să destabilizeze USR pentru a deveni un jucător politic tip-Ponta în România, pentru a se legitima, prin Europa, și-n numele acestui partid. 

7. Mare parte din electoratul USR provine din foști simpatizanți și votanți PNL sau PDL. La europarlamentare, acest segment a decis să opteze pentru USR. Între timp, paradigma s-a modificat. În ziua votului de la turul I al prezidențialelor, PNL era deja la Putere. Nu este exclus să se fi întors la matcă.

8. Mulți dintre „marii lideri” ai USR, care fac acum gură anti-Barna, au fost aleși de filialele lor să candideze, la anul, în marile orașe. Ce rezultate au adus ei candidatului Barna? Era un test important pentru ei să demonstreze că au forța să câștige la Iași, Cluj, Timișoara, Constanța. Au dat chix.

9. Românii nu știu că USR nu este construit după modelul PSD și PNL, pe structuri tip-rețea. USR este un partid mic. Cu un număr redus de activiști. Rezultatul obținut de Barna, în opinia noastră, nu este rușinos, dezastruos, etc. Este un rezultat normal. Atât este USR astăzi. Un pic peste ce era în 2016. Restul sunt manipulări ordinare. Când nu ai aciviști care să lucreze zi de zi la firul ierbii în țară și în fara ei, acestea sunt rezultatele. Să nu mai vorbim despre faptul că influencerii din social media au efect pe o stare de emoție colectivă, cum a fost la europarlamentare. La primul tur al prezidențialelor nici frunza n-a mișcat.

10. Barna își merită însă soarta pentru că nu este un tip care să ia el deciziile. Deciziile le ia ăla mic de lângă el. De aceea, în campanie, Nicușor Dan a refuzat să iasă să spună că-l sprijină pe Barna?

11. USR nu trebuie confundat însă cu Barna. Acest partid trebuie să rămână alternativa la PNL, dacă PNL o dă cu guvernarea de gard. Cei care încearcă astăzi să-l destabilizeze, să-l destrame, fac jocurile PSD. Marii rechini, păpușarii, au intuit pericolul. Că s-a schimbat jocul. Că românii au acum altă variantă decât PSD dacă partidul aflat acum la putere eșuează...

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia