Noi arme improvizate ale armatei ruse încep să apară pe câmpul de luptă din Ucraina FOTO VIDEO

Noi arme improvizate ale armatei ruse încep să apară pe câmpul de luptă din Ucraina FOTO VIDEO

Armata rusă trimite în Ucraina blindate vechi de 70 de ani pe care a sudat tunuri navale vechi de 80 de ani, relatează Forbes.

Un blindat cu tunuri navale a fost surprins la o bază de reparații FOTO Twitter

Tunurile 2M-3 pe care armata rusă le instalează pe blindate au fost proiectate în perioada sovietică pentru a înarma diverse nave de luptă mai mici, submarine și nave civile care sprijină marina.

Această combinație bizară de arme este o dovadă în plus a crizei de echipamente a Kremlinului, care se străduiește să recupereze pierderile suferite în Ucraina, notează Forbes.

Primele MT-LB-uri modificate au început să apară în Ucraina luna trecută. În jurul datei de 3 februarie, forțele ucrainene din Vuhledar au capturat un MT-LB de 13 tone, dotat cu o turelă de canonieră 2M-7.

2M-7 constă într-o pereche de tunuri automate de 14,5 milimetri, care au intrat în serviciul forțelor sovietice în 1945.

La începutul lunii martie, pe internet au circulat fotografii cu vehicule MT-LB cu turele navale 2M-3 pe acoperișul lor. 2M-3 este format din două tunuri automate de 25 de milimetri, unul deasupra celuilalt într-o carcasă închisă. 2M-3 și-a făcut debutul în 1953.

Și ucrainenii au creat arme neobișnuite cu ajutorul MT-LB-urilor, dar ei au preferat tunurile anti-tanc MT-12 de 100 de milimetri. Aceste MT-LB-12 sunt, în esență, obuziere mobile rudimentare.

Cele două arme improvizate se deosebesc prin raza de acțiune, scrie Forbes. Un MT-LB-12 ucrainean poate trage până la circa 8.000 de metri. Un MT-LB/2M-3 rusesc nu depășește 2.500 de metri în cazul unor ținte la sol.

Combinația rusească MT-LB/2M-3/7 ar putea avea un rol antiaerian - ceea ce ar elimina problema blindajului ușor. Doar că vehiculul nu are radar pentru a-și ghida focurile de armă.

După ce au pierdut peste 9.000 de tancuri, vehicule de luptă, camioane și obuziere în primul an al războiului său împotriva Ucrainei, rușii au rămas fără vehicule blindate moderne - asta explică de ce Kremlinul scoate din depozitele sale sute de tancur i T-62 vechi de 50 de ani, vehicule de luptă BMP-1 vechi de 60 de ani și tractoare blindate BTR-50P vechi de 70 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante