Noi detalii asupra atacului cu rachete de la Sevastopol. Zeci de morți și răniți. Soarta comandantului Flotei ruse a Mării Negre, incertă

Noi detalii asupra atacului cu rachete de la Sevastopol. Zeci de morți și răniți. Soarta comandantului Flotei ruse a Mării Negre, incertă

Atacul ucrainean cu rachete asupra cartierului cartierului general al Statului Major al Flotei Ruse din Marea Neagră, vineri, s-a soldat cu morți și răniți, a declarat pentru presa americană șeful spionajului ucrainean Kirilo Budanov. Într-un comunicat pe platforma Telegram, Forțele Speciale Ucrainene au oferit noi detalii despre atac.

Atacul ucrainean asupra sediului Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol a provocat moartea a cel puțin 9 persoane și rănirea altor 16, între care cel puțin doi generali ruși, a declarat pentru „Vocea Americii” Kirilo Budanov, șeful Serviciului de informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina (DIU).

„Comandantul grupului, generalul-colonel (Aleksandr) Romanciuk, se află printre răniți și este în stare gravă. Șeful de stat major, generalul-locotenent (Oleg) Tsekov, este inconștient. Numărul militarilor răniți care nu fac parte din personal este încă în curs de stabilire. Aceștia sunt soldați de serviciu, gărzi și așa mai departe - ei nu sunt incluși în lista pe care v-am dat-o”, a dezvăluit Budanov.

Aleksandr Romanciuk este comandantul forțelor ruse de pe frontul din Zaporojie și a fost promovat la gradul de general-colonel în 2023. Oleg Tsekov este comandantul Brigăzii 200 de infanteriști motorizați din cadrul Forțelor de Coastă ale Flotei de Nord.

Budanov nu a confirmat rapoartele privind presupusul deces al amiralului Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre. DIU nu are informații despre starea acestuia, a relatat Ukrainska Pravda.

În plus, șeful DIU nu a răspuns la întrebarea dacă în atacul asupra cartierului general al Flotei Mării Negre au fost folosite rachete de fabricație occidentală.

Vinero seara, canalele federale de televiziune n-au mai pomenit despre faptul că sediul Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopolul ocupat temporar ar fi fost avariat în urma unui atac cu rachete, scrie publicația Agents.Media.

„Ministerul Apărării a raportat că regimul de la Kiev a încercat să atace teritoriul Crimeei. Cinci rachete au fost doborâte de forțele noastre de apărare aeriană. De asemenea, am interceptat 10 rachete HIMARS”, a relatat Canal 1 în cadrul știrilor de seară.

Cum a fost efectuat atacul

Într-un comunicat pe Telegram, Forțele pentru Operațiuni Speciale (SOF) au oferit detalii despre operațiunea denumită „Crab Trap”, și anume că aceasta a fost programată în timpul unei întâlniri între membrii de rang înalt ai Marinei ruse. Atacul care a avut loc în plină zi cu rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow s-a soldat cu zeci de morți și răniți, „inclusiv din comandamentul superior a lflotei”.

„Munca îndrăzneață și minuțioasă a Forțelor pentru Operațiuni Speciale le-a permis să lovească sediul central al Flotei Mării Negre "la timp și cu precizie", în timp ce personalul superior al Marinei ruse se întâlnea în orașul Sevastopol, ocupat temporar”, se arată în comunicat.

Datele au fost transmise Forțelor Aeriene pentru a lansa lovitura. Detaliile atacului vor fi dezvăluite imediat ce va fi posibil. Rezultatul este de zeci de ocupanți morți și răniți, inclusiv conducerea superioară a flotei”, au precizat Forțele pentru Operațiuni Speciale (SOF).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?