Noi detalii despre Dacia Sandero electrică

Noi detalii despre Dacia Sandero electrică

Dacia Sandero, campioană a vânzărilor de mașini în Europa, va încerca să supraviețuiască rămânând competitivă. Brandul românesc recunoaște importanța acestui model și investește mult în următoarea generație, care va fi lansată în 2028 și va avea în premieră și o versiune electrică.

Viitorul Sandero va avea și variantă electrică

A patra generație a vehiculului compact va aduce mai multe caracteristici noi, inclusiv noi tehnologii de propulsie. Viitorul Sandero va fi disponibil cu sisteme mild hybrid, hybrid, GPL și electrice.

Potrivit L'Automobile Magazine, Sandero electric va fi fabricat în Europa, chiar dacă producția altor versiuni va fi transferată în Maroc. Obiectivul principal este de a avea acces la stimulente de stat. Producția locală a Sandero EV va permite Daciei să beneficieze de aceste subvenții, făcând mașina mai accesibilă consumatorilor europeni.

Următorul Sandero alimentat de baterii este de așteptat să fie construit pe platforma CMF B pe care se bazează modelul actual, arată actudacia.com . Cunoscută anterior ca CMF-B EV, această platformă a evoluat în AmpR Small datorită designului mai avansat al noului Renault 5 E-Tech electric. De altefel, viitorul Sandero va fi dotat cu unele subansamble ale Renault 5 E-Tech.

Sandero și-a găsit anul trecut 235.000 de clienți în Europa, dintre care 10.000 în România, unde vânzările au crescut cu 17%. Sandero costă de la aproximativ 13.000 de euro în Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”