Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu/Ar cam fi cazul să se autosesizeze DNA...

Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu/Ar cam fi cazul să se autosesizeze DNA...

Firma Gab Pavolux SRL, prin intermediul căreia un fotomodel din Dubai, patron în acte, este pe cale să câștige un contract de 27 de milioane de euro atribuit de Primăria Sectorului 3, a fost fondată de unchiul Sorinei Stan Docuz, apropiata premierului Marcel Ciolacu. În plus, într-un comentariu pe o rețea de socializare, Sorina Stan Docuz i s-a adresat soției fotomodelului cu ”iubita mea”, iar două surse g4media.ro susțin că cele două ar fi în relații apropiate, chiar de rudenie.

La câteva ore de la momentul în care reporterul g4media.ro a realizat capturi cu un dialog pe Instagram dintre cele două femei, Sorina și-a schimbat numele contului și și-a scos poza de la profil.

Aceste informații noi sunt indicii solide că familia Docuz se află în realitate în spatele firmei care este pe punctul să câștige licitația de 27 de milioane de la sectorul 3, condus de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei Docuz.

  • Informația pe scurt: În acest nou episod, G4Media.ro a descoperit că o întreagă rețea de oameni care provin din comuna Racovițeni, județul Buzău, are directă legătură cu familia Docuz iar firmele controlate sau înființate de aceste personaje primesc contracte la primăria Sector 3 condusă de Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei. Numele implicate și firmele din cadrul rețele organizate au fost documentate de G4Media.ro pe parcursul mai multor luni. Un aport esențial l-a avut o sursă apropiată afacerii din Sectorul 3.

Context

  • În urmă cu o săptămână, G4Media.ro dezvăluia faptul că, pe filiera București-Buzău, a fost creată o rețea de interese care intenționează să obțină fonduri publice în special de la Primăria Sector 3 prin intermediul unor firme private.
  • Prima firmă se numește Gab Pavolux, a fost fondată în 2013 de un anume Gabi Iulian Slămnoiu din comuna Racovițeni (județul Buzău), asociat, în altă societate, cu Cristina Arghir, sora Sorinei Stan Docuz. Sorina Docuz este protejata și apropiata președintelui PSD, premier în funcție, Marcel Ciolacu.
  • Sorina Stan Docuz este la rândul ei din comuna Racovițeni, județul Buzău.
  • În octombrie 2022, Gab Pavolux a fost preluată de Andrei Andrei, un fotomodel care locuiește de mai mulți ani în Dubai alături de soția sa, Flory Nicolaescu, de loc din Buzău.
sotii nicolaescu Sursa Foto: Facebook /Soții Nicolaescu

În ianuarie 2023, Gab Pavolux a închiriat de la o unitate de învățământ din Sectorul 3 o fostă cantină, devenită restaurant de lux după o investiție de circa 2 milioane de euro a Primăriei de sector.

În iunie 2023, aceeași Gab Pavolux s-a înscris la o licitație de 133 de milioane de lei (circa 27,2 milioane de euro) organizată de aceeași primărie pentru servicii de catering – hrană pentru elevii aflați în regim de after-school.

O plângere a uneia dintre societățile participante, care a acuzat faptul că au fost favorizate ofertele Gab Pavolux și a celei de pe locul 2 a fost admisă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor care a obligat autoritatea contractantă la reevaluarea ofertelor.

Multiple indicii din acest articol publicat pe data de 30 noiembrie conduceau spre persoane aflate în sfera de influență a Sorinei Stan Docuz, familiei acesteia și nu numai. Astfel, terț susținător al ofertei Gab Pavolux de la licitația de la Primăria Sectorului 3 este Bedamiro Holding Parcari Construct, societate din Buzău deținută de Mihai Rotaru, un om de afaceri care a fost finanțator al PSD la scurt timp după alegerea ca președinte al acestei formațiuni a lui Marcel Ciolacu, în 2020.

A doua firmă care face parte din grupul de la Buzău se numește Look Outdoor și este beneficiara unor contracte din partea PSD, banii provenind din bugetul de stat dedicat serviciilor de propagandă ale partidelor politice.

La momentul publicării articolului, Sorina Stan Docuz a declarat că nu a auzit de Gab Pavolux, în timp ce Ciolacu a descris investigația G4Media.ro drept ”o mizerie.”

Se închide cercul: noi relații

Verificări ulterioare ale G4Media.ro, completate de informații furnizate de o sursă apropiată protagoniștilor din familiile Docuz și Arghir, arată că există două noi indicii care duc spre Sorina Stan Docuz și sora ei, Cristina:

  • 1. Gabi Slămnoiu, fondatorul firmei Gab Pavolux care i-a cedat firma lui Andrei Andrei în octombrie 2022, este unchiul celor două surori Docuz. Informația a fost confirmată de antrenorul echipei de fotbal din Racovițeni unde au jucat Slămnoiu și Dumitru Docuz, tatăl Sorinei și al Cristinei. Atât Slămnoiu, cât și Sorina au refuzat să vorbească cu G4Media.ro, în timp ce Cristina Arghir s-a rezumat să spună: ”Mă bucur să vă aud, dar nu vreau să vorbesc cu dumneavoastră”. Conform sursei G4Media.ro, Slămnoiu ar fi lucrat, în trecut, ca manipulant mărfuri la firma de comerț alimentar DCZ Shop a nepoatei sale Sorina. De circa doi ani, el ar fi șef de echipă la Algorithm Construcții S3 SRL, subordonată Primăriei Sectorului 3, edil Robert Negoiță, primul soț al Sorinei.
  • 2. Există o relație apropiată, chiar de rudenie, între Sorina Stan Docuz și Flory Nicolaescu, soția lui Andrei Andrei (patronii din acte ai firmei Gab Pavolux care a câștigat licitația de 27 de milioane de euro de la sectorul 3). O informație furnizată G4Media.ro înainte de publicarea articolului de săptămâna trecută menționa faptul că cele două sunt verișoare, lucru negat de Sorina după o întrebare G4Media.ro pe acest subiect. Ulterior, o altă sursă G4Media.ro a susținut același lucru, cu mențiunea că nu știa dacă sunt verișoare de gradul I sau al II-lea. Zilele trecute, după a doua informație, G4media.ro a descoperit pe Instagram mai mule dialoguri online purtate de cele două femei de-a lungul timpului. La câteva ore după aceste descoperiri, Sorina Stan Docuz și-a schimbat numele contului și a scos poza sa de profil. Ea nu a răspuns unei întrebări G4Media.ro referitoare la natura relației cu Flory Nicolaescu.
Sursa: Captură Instagram / Sus, în chenare negre: Aceeași reacție a Sorinei Stan Docuz la o postare a lui Flory Nicolaescu, înainte și după schimbarea numelui contului. Jos: un dialog online între cele două femei

Aceleași personaje, mutate între firme

Cercetările G4Media.ro și informațiile unei surse din Sector 3 au mai scos în evidență faptul că ar exista un grup organizat, membrii lucrând fie în firmele private ale grupului, o parte conectate la contracte din bani publici, fie s-au transferat de la societățile private la cele subordonate Primăriei Sectorului 3.

Astfel, buzoianul Sorin Anghel, al cărui număr de telefon mobil apare în contractul semnat de Gab Pavolux pentru închirierea restaurantului La Cantine din Sectorul 3, apare, între 2018 și 2020, ca asociat al firmei Market langa tine SRL care a primit în pandemie mai multe contracte atribuite direct de către Primăria Sectorului 3.

Pe lângă Market langa tine și Gab Pavolux, Anghel ar fi lucrat la DCZ Shop (afacere a familiei Docuz) și Look Outdoor, firmă de panotaj unde sora sa Cristina Zuban deține 80%, unde Sorina Stan Docuz este director, iar cifra de afaceri ar proveni, în principal, din contracte atribuite de PSD pentru servicii de propagandă. Sorin Anghel a închis telefonul când l-am sunat și ne-am prezentat.

În Market langa tine SRL, asociat alături de Anghel a fost Ionel Oancea, de loc din Racovițeni, comună din Buzău de unde provin părinții surorilor Sorina și Cristina și unde a copilărit Flory Nicolaescu, soția fotomodelului din Dubai, în prezent patron în acte la Gab Pavolux.

Pe contul de Facebook al lui Oancea scrie: ”DIN BUZĂU LOCUIESTE LA BUCURESTI LUCREAZA LA DCZ SOW CĂSĂTORIT UN COPIL”. Dcz Shop și Sow atelier sunt afaceri controlate de familia Docuz. La fel ca Gabi Slămnoiu și Dumitru Docuz, Ionel Oancea a fost jucător în echipa de fotbal Flamura Racovițeni.

Cei mai buni prieteni ai familiei lui Gabi Slămnoiu sunt soții Ginel și Leontina Spânu. Despre ultimii, sursa G4Media.ro afirmă că fac parte dintr-un grup mai mare de persoane care ”au muncit la DCZ shop pe post de manipulatori marfă și care acum muncesc la Algoritm sau alte firme ale primăriei (sectorului 3 n.r.).” După ce reporterul G4Media.ro s-a prezentat, și Ginel Spânu a închis telefonul.

Gabi Slămnoiu, Ginel Spânu și Ionel Oancea Sursa Foto: Facebook / Gabi Slămnoiu, Ginel Spânu și Ionel Oancea, la o partidă de pescuit

Alt exemplu: Dana Eremia, persoana cu care reporterul G4Media.ro a vorbit la telefon, în octombrie, pentru o vizionare a spațiului La Cantine deținut de Gab Pavolux. Inițial, ea a lucrat la Focus Media Outdoor, societate la care manager a fost Sorina Stan Docuz în timpul celui de-al doilea său mariaj, cu omul de afaceri Mădălin Stan. Ulterior, ea s-a mutat la Look Outdoor, societate unde, după divorțul de Mădălin, a ajuns, în calitate de director, Sorina Stan Docuz, iar în calitate de asociat, cea mai bună prietena a acesteia, fotomodelul Roxana Ilie.

Look Outdoor nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro despre angajații săi.

Un traseu asemănător a avut și soțul Cristinei Arghir, Alin. Din declarațile de avere ale acesteia, și ea angajată la o firmă subordonată Primăriei Sectorului 3, reiese că Alin a lucrat la DCZ Shop, Algorithm Construcții, în prezent fiind angajat la Primăria Sectorului 3. G4Media.ro l-a identificat, însă, pe baza prezenței numărului său de telefon mobil în diferite baze de date, drept reprezentant Look Outdoor și Gab Pavolux.

Mare parte din personajele de mai sus, inclusiv surorile Sorina și Cristina, locuiesc în cartierul Trend Residence, cartier de vile și blocuri edificat de omul de afaceri Ionuț Negoiță, fratele edilului Sectorului 3, Robert Negoiță, fostul soț al Sorinei.

Din nou, la judecată

După dezvăluirile G4Media.ro de săptămâna trecută legate de existența unui grup, aparent interpus, care are drept scop obținerea a zeci de milioane de euro din fonduri publice, unul dintre competitorii la licitația de la Primăria Sectorului 3 a cerut Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) anularea procedurii. Motivul: Gab Pavolux ar fi fost avantajată în mod nelegal de către autoritatea contractantă, instituție condusă de Robert Negoiță, unul dintre foștii soți ai Sorinei Stan Docuz.

Pe data de 4 decembrie, la câteva zile după investigația G4Media.ro pe marginea licitației de 133 de milioane de lei organizată de Primăria Sectorului 3, procedură în care pe primele două locuri – câștigătoare – se aflau Gab Pavolux și Titan Edilitara Brăila, o a treia societate care a prezentat o ofertă, Oceanul Indian, a depus plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNCD) – a doua, după o alta, admisă parțial în luna octombrie.

Descalificată de comisia de evaluare în august, Oceanul Indian cere acum anularea procedurii invocând faptul că, deși ofertele Gab Pavolux și Titan Edilitara trebuiau reeveluate în urma deciziei Consiliului din octombrie, acest lucru nu a avut loc, iar cele două societăți au fost desemnate, din nou, câștigătoare ale potului de 27 de milioane de euro.Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”