Noi dovezi că Putin folosește devastatoarele bombe termobarice în Ucraina. Cum acționează acestea VIDEO

Noi dovezi că Putin folosește devastatoarele bombe termobarice în Ucraina. Cum acționează acestea VIDEO

Armata rusă folosește bombe termobarice împotriva trupelor ucrainene din regiunea Lugansk. Noi imagini au fost publicate pe rețelele de socializare, ce indică acest fapt. Bomba termobarică este extrem de controversată din cauza distrugerilor pe care le produce.

Exploziile posibil produse de bombe termobarice FOTO captură video Twitter

Este supranumită „bomba cu vid” și este considerată a fi cea mai puternică armă convențională (nenucleară). Armata lui Putin are lansatoare speciale de rachete termobarice TOS-1, poreclite „Buratino”, scrie Digi 24. Forțele armate ruse au atacat cu astfel de bombe termobarice pozițiile ucrainene de lângă un sat din apropiere de Svatove, în regiunea Lugansk.

Localitatea respectivă a fost eliberată de trupele Kievului abia săptămâna trecută. Sistemele „Buratino” sunt considerate de către ruși „aruncătoare grele de flăcări” și pot lansa rachete termobarice până la o distanță de nouă kilometri. Pe lângă efectele directe ale undei de șoc, bombele termobarice provoacă rupturi ale organelor și asfixiere în cazul persoanelor care se află în raza de acțiune a exploziei.

Poate pulveriza oameni

Bombă termobarică, sau bomba cu vid, este alcătuită dintr-un recipient care conține un gaz și două încărcături distincte. Când își atinge ținta, primul detonator eliberează gazul din recipient care se împrăștie și pătrunde în adăposturile sau fortificațiile nesigilate complet. Al doua încărcătură „aprinde” apoi respectivul gaz și provoacă o uriașă minge de foc și o undă de șoc în urma căreia oxigenul din aerul înconjurător zonă „aspirat”.

Rusia a fost acuzată încă de la începutul invaziei Ucrainei că a folosit bombe termobarice inclusiv împotriva țintelor civile.

Astfel de bombe termobarice pot distruge clădirile armate, echipamentele și poate ucide sau răni oameni. Sunt folosite în diferite scopuri și vin într-o gamă largă de dimensiuni - inclusiv arme pentru utilizare individuală, cum ar fi grenade și lansatoare de rachete de mână. Au fost proiectate și versiuni uriașe lansate în aer, special pentru a ucide oameni adăpostiți în buncăre și complexe de tuneluri.

Efectele armei termobarice sunt mult mai grave în spații închise . Valul de explozie poate dura mult mai mult decât cel al unui exploziv convențional și este capabil să vaporizeze trupurile omenești.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...