Noi imagini din satelit arată o mare bază militară construită de ruși în orașul ocupat Mariupol

Noi imagini din satelit arată o mare bază militară construită de ruși în orașul ocupat Mariupol

Rusia își consolidează prezența militară în orașul-port capturat Mariupol prin construirea unei mari baze armate, arată fotografiile din satelit publicate de compania de observare a Pământului Maxar.

Imagini din satelit cu noua bază militară rusă din Mariupol. FOTO MAXAR

Forțele Moscovei au asediat orașul timp de aproape trei luni la începutul acestui an, iar barajele constante de artilerie au lăsat o mare parte din el în ruine, scrie BBC.

Oficialii ucraineni au estimat luna trecută că aproximativ 25.000 de civili au fost uciși în lovituri, în timp ce ONU a spus că a confirmat moartea a 1.348 de civili, dar au spus că numărul real al morților a fost „probabil cu mii mai mare”.

Imaginile cimitirului orașului par să arate că acesta este extins. Trupele ruse au scos cadavrele din clădirile distruse în ultimele luni și le-au dus pentru înmormântare. Luna trecută, o analiză a imaginilor obținute de BBC Panorama a sugerat că 1.500 de morminte noi au fost săpate în cimitir.

Imagini cu noi morminte săpate la Mariupol. FOTO MAXAR

Imagini cu noi morminte săpate la Mariupol. FOTO MAXAR

Imaginile apar pe fondul unor rapoarte conform cărora Rusia își construiește încet pozițiile defensive în Mariupol, în timp ce contraofensivele ucrainene din sud și est pun orașul în pericol tot mai mult.

Luna trecută, oficialii din apărarea din Marea Britanie au declarat că armata rusă folosește două fabrici din Mariupol ocupat pentru a produce un număr mare de „dinți de dragon” - blocuri de beton concepute pentru a încetini avansarea armurii inamice și a altor vehicule.

Orașul este important din punct de vedere strategic pentru Rusia, făcând parte din „podul său terestru” care leagă Rusia de Crimeea anexată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante