Noi imagini spectaculoase cu luptele de la Azovstal: „Rușii aveau totul, noi nu aveam nimic” VIDEO

Noi imagini spectaculoase cu luptele de la Azovstal: „Rușii aveau totul, noi nu aveam nimic” VIDEO

Război în Ucraina. Un soldat din batalionul Azov, eliberat recent de Rusia în urma schimbului de prizonieri, a postat pe Telegram un video cu secvențe din timpul luptelor care au avut loc la oțelăria Azovstal din Mariupol.

Soldați ucraineni în luptele de la Azovstal / Foto: Captură Video / Twitter

Autorul montajului video este soldatul Frost, potrivit Ukraine Now, iar prima parte a montajului conține imagini din dronă filmate de ruși, în timp ce atacau combinatul siderurgic Azovstal.

A doua parte a videoclipului prezintă lupta din perspectiva armatei ucrainene, fiind filmați oameni răniți, soldați printre ruinele combinatului, dar și cum ripostau împotriva rușilor.

„În general, pot descrie perioada de la Azovstal astfel: ei (rușii - n.r.) aveau totul - noi nu aveam nimic; dar noi, apărându-ne pe noi, am menținut pozițiile până la capăt”, a scris Frost, preluat de Ukraine Now, scrie Digi24.

Soldații ucraineni de la combinatul siderurgic Azovstal au devenit eroi naționali după ce au rezistat impresionant împotriva rușilor, care cuceriseră deja orașul Mariupol. Aceștia au împiedicat timp de mai multe săptămâni înaintarea rușilor, refuzând să se predea.

La începutul lunii mai, în urma unui ordin primit de la armata ucraineană, aproape 2.500 de soldați ucraineni din batalionul Azov s-au predat forțelor ruse.

Bărbații, care făceau parte din unitatea militară Azoz capturată după bătălia de la Mariupol, au rezistat aproape patru luni în lagărele de prizonieri rusești asemănătoare cu lagărele de concentrare.

Susținătorii de la Kremlin au cerut execuția membrilor grupului Azoz, numindu-i naziști și criminali de război.

Dintre prizonierii care s-au întors în Ucraina, 108 au servit în regimentul Azov și au apărat orașul Mariupol, iar 124 erau ofițeri.

Pe de altă parte, Ucraina a eliberat doar 56 ruși. Printre aceștia se numără Viktor Medvedchuk, omul lui Putin din Ucraina, președintele Zelenski spunând că a fost schimbat pentru 200 de ucraineni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale