Noi imagini spectaculoase din Herson: Blindatele ucrainene avansează printre loviturile artileriei ruse VIDEO

Noi imagini spectaculoase din Herson: Blindatele ucrainene avansează printre loviturile artileriei ruse VIDEO

Pe rețelele de socializare au apărut noi clipuri video filmate de la bordul vehiculelor Humvee furnizate de SUA. Astfel, au fost surprinse bombardamentele militarilor ruși în regiunea Herson, care este situată în sudul Ucrainei.

Au fost publicate noi imagini de pe frontul din Herson FOTO Captură video

Filmările au fost publicate de administratorii contului de Twitter OSINTtechnical, specializată în supravegherea armamentului utilizat de cele două armate.

Soldații ucraineni s-au filmat în plină desfășurare a acțiunii, în timp ce avansează în coloană sub focul artileriei ruse.

În al doilea clip video se poate vedea cum vehiculele ucrainene înaintează în câmp deschis fără ca invadatorii ruși să se opună, afară de unele focuri sporadice de arme ușoare cu toate că din filmare nu este clar dacă acestea sunt trase de soldații ruși sau de cei ucraineni.

Armata ucraineană din regiunea Herson a reușit să înainteze , luni, 40 de kilometri într-o singură zi după o perioadă de peste o lună de lupte grele de la debutul contraofensivei din această regiune.

Ultima înregistrare publicată de OSINTtechnical a surprins bătălia dintre militarii ucraineni și invadatorii ruși. La un moment dat, soldații ucraineni pot fi văzuți dându-se jos din vehicule pentru a trage asupra militarilor ruși.

Nu este cunoscut când au fost înregistrate aceste clipuri video, însă luptele au avut loc cel mai probabil în ultimele zile când trupele ucrainene au reușit să spargă frontul rusesc în partea de est.

Înaintarea armatei ucrainene în Herson

În ultima evaluarea privind războiul din Ucraina, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) scria că forțele ucrainene își întăresc pozițiile din sudul țării și se regrupează în nordul regiunii Herson, după ce au înregistrat victorii luni și marți, în vreme ce forțele ruse încearcă să își revină după progresul ucrainenilor.

Vladimir Soloviov , unul dintre cei mai mari susținători ai liderului de la Kremlin din presa rusă de stat, a deplâns bombardamentele „cu poftă” ale armatei ucrainene, spunând că NATO „a mirosit sângele” trupelor ruse.

Separatiștii prorusi au afirmat că situația este sub control , în ciuda câștigurilor înregistrate de armata ucraineană.

Liderul adjunct al autorității impuse de Rusia în Herson, Kirill Stremousov, a explicat în timpul unei emisiuni în direct la postul Russia-1 că forțele ruse din regiune de fapt avansează când se retrag.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”