Noi instrucţiuni ale Kremlinului privind semnificaţia războiului din Ucraina: analogii cu botezul Rusiei şi Bătălia de la Neva

Noi instrucţiuni ale Kremlinului privind semnificaţia războiului din Ucraina: analogii cu botezul Rusiei şi Bătălia de la Neva

Potrivit uneia dintre recomandări, întocmită în luna iulie, ar trebui trasate paralele între războiul dus în Ucraina, botezarea Rusiei şi Bătălia de la Neva (de la 15 iulie 1240, în care armata rusă a înfrânt forţele suedeze). Cu ocazia acelei lupte, comandantul armatei din Novgorod, Alexandr Iaroslavici, a primit porecla Nevski.

În preambulul la documentele obţinute de Meduza se arată că „botezul a devenit baza pentru întărirea şi unitatea statului rus pentru sute de ani de acum înainte”, iar în prezent „reprezentanţii tuturor popoarelor ruseşti s-au aliat încă o dată pentru a se pune contra necredincioşilor”.

Războiul din Ucraina este asemănat cu botezul Rusiei în măsura în care prin intermediul lui sunt puse bazele statului, precum şi „fundamentele dezvoltării Rusiei pentru secole de acum înainte”.

„Încă o dată, Rusia este capabilă să-şi îndeplinească misiunea de a îi proteja pe oprimaţi”, afirmă documentul, sugerând că războiul din Ucraina a fost declanşat de „Occidentul colectiv” prin prisma convingerii acestuia din urmă privind „propriul excepţionalism” în raport cu „inferioritatea” credinţei ortodoxe.

Unul dintre obiectivele aşa-numitei „operaţiuni speciale” este tocmai această luptă contra necredincioşilor – din rândul cărora face parte şi armata ucraineană, având în vedere că se spune că ar „îndeplini sacrificii şi ar comite crime rituale”, în timp ce „mulţi nazişti ucraineni sunt satanişti vădiţi şi adepţi ai cultelor mizantropice”.

Kremlinul a găsit şi alte analogii între războiul actual din Ucraina şi Bătălia de la Neva.

În primul rând, „Occidentul Colectiv” se străduieşte de secole să dezbine Rusia, doar că tentativele sale au mereu acelaşi rezultat: „Societatea se uneşte în jurul unui lider naţional şi, demonstrând curaj şi eroism pe câmpul de luptă, îi respinge pe invadatori”.

Kremlinul „recomandă” să se sublinieze faptul că asta s-a întâmplat atât după victoria repurtată în Bătălia de la Neva, cât şi după declanşarea războiului din Ucraina, relatează Ukrayinska Pravda.

Unul din capitolele ghidului obţinut de Meduza este întitulat „Forţa constă în adevăr!” - aceste cuvinte fiindu-i atribuite comandantului din acea bătălie, care a primit numele de Nevski.

„Adevărul a fost de partea soldaţilor ruşi – ei îşi apărau casa, prin urmare nu se poate ca victoria să nu fie a noastră”, se arată în document, deşi în paginile dedicate „operaţiunii speciale” nu se pomeneşte nimic despre protejarea propriei naţiuni, ci numai că şi de această dată soldaţii ruşi sunt „siguri de dreptatea lor, întrucât ei continuă munca bunicilor şi străbunicilor de a lichida Nazismul”.

Dorinţa Occidentului a fost mereu să distrugă Rusia pentru ca a râvnit la resursele sale – de data asta la cele minerale.

„Conducerea Rusiei şi Vladimir Putin personal au preîntâmpinat un atac asupra Rusiei. S-a luat decizia de a porni operaţiunea militară specială, ceea ce a făcut posibil să se evite o repetare a evenimentului din 22 iunie 1941, când trupele naziste au invadat teritoriul Rusiei”, arată autorii documentelor, făcând paralele între actualele acţiuni ale Kremlinului şi cele ale conducerii sovietice.

Potrivit a două surse ale Meduza apropiate de administraţia prezidenţială rusă, în prezent Kremlinul încearcă să găsească „modele” ce ar putea fi folosite pentru a explica ruşilor motivele şi obiectivele invaziei din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro