Noi semne de război/Putin a convocat Consiliul de Securitate, în timp ce SUA avertizează cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina

Noi semne de război/Putin a convocat Consiliul de Securitate, în timp ce SUA avertizează cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina

Pe site-ul administrației de la Kremlin , este precizat faptul că Putin va convoca astăzi, 21 decembrie, Consiliul de Securitate al Federației Ruse după întâlnirea cu oficialii din Ministerul Apărării. Iată anunțul:
„Pe 21 decembrie, Vladimir Putin va organiza o reuniune extinsă a Consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării
Participanții la reuniune vor analiza și rezuma rezultatele activității Forțelor Armate Ruse în 2021, vor stabili sarcinile pentru anul viitor și vor identifica prioritățile pentru dezvoltarea ulterioară a Armatei și Marinei ruse.
Conducerea Forțelor Armate, reprezentanți ai organelor puterii de stat și ai organizațiilor publice sunt invitați să participe la reuniunea extinsă a Consiliului de administrație.
Pentru prima dată, oficiali de comandă din districtele militare, flote și flotile, formațiuni și unități militare, precum și cadeți și studenți ai instituțiilor de învățământ militar superior ale Ministerului rus al Apărării vor participa la reuniunea Consiliului prin videoconferință”, se arată în comunicat.
În același timp, site-ul Travel.State.Gov atenționează cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina datorită creșterii amenințărilor venite din partea Rusiei:
„Departamentul de Stat continuă să recomande cetățenilor americani să nu călătorească în Ucraina din cauza COVID-19 și să reconsidere călătoriile din cauza amenințărilor tot mai mari din partea Rusiei. Manifestați o prudență sporită din cauza criminalității și a tulburărilor civile. Unele zone prezintă riscuri sporite.
Rezumat:
Cetățenii americani ar trebui să fie conștienți de rapoartele conform cărora Rusia plănuiește o acțiune militară semnificativă împotriva Ucrainei. De asemenea, li se reamintește cetățenilor americani că condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlat de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora cu puțin timp înainte.
Cetățenii americani care aleg să călătorească în Ucraina trebuie să fie conștienți de faptul că o acțiune militară rusă oriunde în Ucraina ar avea un impact grav asupra capacității Ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistență pentru cetățenii americani la plecarea din Ucraina.
Crimeea - Nu călătoriți
Rusia ocupă și a încercat să anexeze peninsula ucraineană Crimeea, iar în Crimeea există o prezență militară extinsă a Federației Ruse. Autoritățile de ocupație continuă să abuzeze și să încarcereze în mod arbitrar străinii și populația locală, în special persoanele care sunt considerate a se opune ocupării peninsulei de către Rusia. Guvernul Statelor Unite interzice angajaților săi să călătorească în Crimeea și nu poate furniza servicii de urgență cetățenilor americani din Crimeea.
Donețk și Luhansk - Nu călătoriți
Forțele conduse de Rusia controlează zone din oblasturile Donețk și Luhansk, unde conflictul armat în curs de desfășurare s-a soldat cu peste 13.000 de morți. Persoane, inclusiv cetățeni americani, au fost amenințate, reținute sau răpite timp de ore sau zile după ce au fost oprite la punctele de control controlate de forțele conduse de Rusia. Guvernul Statelor Unite restricționează angajații guvernamentali americani să călătorească în părțile estice ale oblasturilor Donețk și Luhansk și în regiunile adiacente, ceea ce limitează capacitatea de a furniza servicii de urgență cetățenilor americani din aceste regiuni.
Infracțiunile care vizează străinii și bunurile sunt frecvente. Demonstrații, care au devenit uneori violente, au loc în mod regulat în întreaga Ucraină, inclusiv la Kiev. Au avut loc, de asemenea, asasinate și atentate cu bombă cu țintă politică. Au fost raportate atacuri violente asupra grupurilor minoritare și a poliției de către grupuri radicale”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria