Noi succese ale armatei ucrainene lângă Bahmut

Noi succese ale armatei ucrainene lângă Bahmut

Armata ucraineană a anunţat că a înregistrat noi succese în apropiere de oraşul Bahmut aflat sub controlul rus în regiunea estică Doneţk, informează dpa.

Luptele grele în preajma orașului ocupat Bahmut continuă FOTO EPA-EFE

În zona Klişciivka, ei (soldaţii ucraineni) au avut un succes parţial şi îşi consolidează poziţiile cucerite", a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andrii Kovalev, potrivit unui comunicat.

Klişciivka, localitate la sud-vest de oraşul Bahmut, este situată pe un teren ceva mai înalt şi important pentru desfăşurarea luptelor, însă, potrivit unor surse ruse, ucrainenii nu au putut să-l captureze până acum.

Armata ucraineană exercită de asemenea presiune asupra trupelor ruse la nord de Bahmut, adaugă comunicatul.

Purtătorul de cuvânt al forţelor militare ucrainene din Estul ţării, Serhii Cerevatîi, a spus la televiziune că unităţile ucrainene au reuşit să mute linia frontului cu 1 kilometru.

Oraşul Bahmut a fost capturat de trupele ruse în luna mai, după luni de lupte. Oraşul, care avea înainte o populaţie de peste 70.000 de locuitori, a fost distrus complet în timpul luptelor.

Contraofensiva Ucrainei a fost „încetinită” de apărarea înrădăcinată a Rusiei, a declarat recent președintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru CNN. El a precizat că și-ar fi dorit ca livrările de arme occidentale să fi permis ca aceasta să înceapă „mult mai devreme”.

„Ofensiva nu este rapidă, este o realitate. Totuşi, noi avansăm, nu ne retragem ca ruşii. Acum noi avem iniţiativa”, a subliniat Zelenski de la Praga pe care a vizitat-o după Bulgaria, în cadrul turneului său extern înaintea summitului NATO de la Vilnius.

Ucraina se apără de peste 16 luni în faţa invaziei declanşate asupra sa de Rusia. La începutul lui iunie, trupele ucrainene au început o contraofensivă, însă progresele sunt lente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...