Noi suspiciuni privind starea de sănătate a lui Putin, incapabil să țină conferința anuală de presă

Noi suspiciuni privind starea de sănătate a lui Putin, incapabil să țină conferința anuală de presă

Președintele rus Vladimir Putin nu va putea ține tradiționala conferință de presă anuală în iunie, la care șeful statului răspunde întrebărilor cetățenilor.

Kremlinul a susținut că evenimentul va avea loc după Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), programat în perioada 15-18 iunie, prin intermediul secretarului de presă Dmitri Peskov, miercuri, 8 iunie.

„Linia fierbinte nu poate avea loc luna aceasta”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, fără a detalia motivele deciziei.

Totodată, Peskov a dat asigurări că Putin „se pregătește activ” pentru eveniment, dar data exactă a desfășurării acestuia este încă necunoscută, a informat RIA Novosti.

De remarcat că la 26 mai, Kremlinul a refuzat să numească data discursului tradițional al președintelui Federației Ruse la Adunarea Federală. Nici atunci, Peskov nu a explicat de ce Putin nu a stabilit o dată pentru discursul său anual.

Din 2017, „liniile directe” ale lui Putin au avut loc în iunie, cu excepția anului 2020, când a avut loc o conferință de presă majoră, în decembrie, pe tema pandemiei de coronavirus.

Reamintim că mass-media rusă a relatat că Putin a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, din cauza căruia președintele rus se pregătește pentru o operație urgentă. În iunie, Newsweek a raportat, citând surse, că liderul rus nu a putut să apară în public multă vreme, nu doar din cauza cancerului, ci și din cauza unei tentative de asasinat oprite de serviciile de securitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...