Noile drone ucrainene au fost în „vizită” prin Rusia? Acestea sunt urmările la una din bazele aeriene rusești „vizitate”

Noile drone ucrainene au fost în „vizită” prin Rusia? Acestea sunt urmările la una din bazele aeriene rusești „vizitate”

Ucraina ar fi condus luni un atac asupra a două baze aeriene rusești aflate la mare distanță de graniță, reușind să afecteze avioanele de tip bombardier strategic. Rusia susține că atacul ucrainenilor a fost executat cu drone sovietice și că cel puțin trei persoane au murit în urma loviturilor.

Lovitura ucrainenilor pe o baza aeriana ruseascaFoto: Colaj foto

Luni dimineață, „regimul de la Kiev (...) a încercat să efectueze lovituri cu drone de concepție sovietică asupra bazei aeriene Diaguilevo din regiunea Riazan și a bazei aeriene Enguels din regiunea Saratov”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova.

Ministerul acuză forțele ucrainene că încearcă să „dezactiveze avioanele rusești cu rază lungă de acțiune”, care au fost folosite pentru lovituri asupra a numeroase infrastructuri energetice de pe teritoriul ucrainean în ultimele săptămâni.

În timp ce aceste drone au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană rusești, resturile lor au căzut pe teritoriul bazelor aeriene atacate, provocând explozii și avarii „minore” la două avioane, se arată în comunicat.

Trei militari ruși „au fost răniți mortal” în aceste atacuri, iar alți patru au fost spitalizați, a precizat aceeași sursă.

A atacat Ucraina cu drone?

Nu este clar ce fel de drone ar fi folosit Ucraina, dacă au fost unele de tip TU-141 de orgine soviectică, așa cum susțin unii ruși, sau dacă au fost drone noi concepute de Ucraina despre care se spune că ar avea o rază de acțiune de 1.000 de kilometri.

Luni seara au apărut pe rețelele de socializare și primele fotografii de la baza Diaguilevo.

În imagini se vede cel puțin un bombardier strategic Tu-22M3, avion care avea montat sub aripă cel puțin o rachetă de crozieră Kh-22.

Un camion aflat lângă avion a fost și el prins în explozie, iar sub vehicul pare a fi surprinse urme de sânge.

Eexplozii în Rusia la două baze aeriene de unde zboară bombardierele strategice

Două explozii puternice au avut loc în cursul nopții de duminică înspre luni pe aerodromuri diferite din Rusia, ambele fiind folosite de Forțele Aeriene ale Moscovei ca baze pentru unitățile sale de bombardiere strategice.

Aerodromul Dyagilevo, situat la aproximativ 4 kilometri de orașul Reazan, este folosit de aviația militară rusă pentru antrenarea forțelor sale de bombardiere strategice.

Bază aeriană se află la 450 de kilometri de granița cu Ucraina.

Baza aeriană Engels este una dintre cele mai mari din Rusia, fiind singura folosită de către bombardierele strategice Tu-160, având o pistă cu o lungime de 3.500 metri.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf